Gündem
01 Şub 2024 09:08 Son Güncelleme: 01 Şub 2024 09:11

Büyükçekmece’de bir skandal daha… Kaymakamlık da durduramamış!

MedyaRadar, temelsiz, fore kazıksız ölüm villalarıyla ilgili tüm gerçekleri açıklamaya devam ediyor. Dört Mevsim İstanbul projesiyle ilgili olarak her gün yeni bir skandal patlak veriyor. Büyükçekmece Kaymakamlığı, inşaat alanında 1 Kasım 2022’de bulunan insan iskeletleriyle ilgili o tarihte inşaatın durdurulduğunu açıklasa da inşaatın devam etmesine engel olamamış.

Türkiye, Büyükçekmece'de 144 villanın yapıldığı Dört Mevsim İstanbul projesinde patlak veren skandalları MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün özel haberleriyle öğreniyor. 8 kişinin tutuklanmasına neden olan villalarla ilgili son olay çok konuşulacağa benziyor. 1 Kasım 2022 inşaat alanında kemik kalıntılarının bulunması üzerine gazete ve televizyonların inşaat alanına akın ettikleri ortaya çıktı. Olayın ardından Büyükçekmece Kaymakamlığı bir açıklama yaparak inşaatı durdurduğunu açıkladı. İnşaatın tüm bu olaylara rağmen devam etmesi yapılan açıklamaların, başlatılan tahkikatların göstermelik olduğunun sonucunu ortaya çıkardı…

 

1900’LÜ YILLARA AİT METAL PARALAR BULUNDU…

İlk olarak 1 Kasım 2022 tarihinde patlak veren olay, o tarihte şu şekilde haberleştirildi: Büyükçekmece Karaağaç Mahallesi Eskice Yolu Caddesi'nde inşaat şantiye alanında dün kazı yapıldığı sırada 2 kişiye ait iskelet bulundu. Bugün devam edilen kazılarda da 2 kişiye ait iskelet parçalarıyla yanlarında 1900'lü yıllara ait olduğu düşünülen metal paralar bulundu. Kemik parçaları ile metal paralar muhafaza altına alınırken, kazı yapılan alanın eski mezarlık olabileceği belirtildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

 

KAYMAKAMLIK: İNŞAATI DURDURDUK!

Büyükçekmece Kaymakamlığı 2 Kasım 2022 tarihinde "01.11.2022 tarihinde ilçemiz Karaağaç Mahallesi'nde özel bir şirket tarafından yürütülen inşaat çalışmaları sırasında 4 farklı kişiye ait olduğu değerlendirilen iskelet ile madeni para görünümünde metal parçaları bulunmuştur. Alandaki çalışmalar derhal durdurularak, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü bir tahkikat başlatılmıştır" şeklinde açıklama yaptı.

 

DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRDÜ!

Büyükçekmece Kaymakamlığı, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili geniş çaplı tahkikatın başladığı açıklasa da belediyenin inşaatı devam ettirmesi birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Üstelik olaydan bir ay sonra Anıtlar Kurulu’nun ‘Alanda geniş çaplı kazı yapılması’ kararının belediye dışında valiliğe gönderilmesine rağmen ilgili kurumların sonraki süreçlere müdahil olmadıkları görüldü.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER