Gündem
26 Ara 2010 19:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

BÜŞRA PEKİN İLE BKM MUTFAK'IN YOLLARI AYRILDI MI?

Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın Havuç Anne'si Büşra Pekin'in ayrıldığı yolunda bazı haber sitelerinde yer alan haberlere BKM Genel Sanat Yönetmeni Yılmaz Erdoğan'dan açıklama geldi.

BKM ATÖLYE’den AÇIKLAMA
Önce yapımız ile ilgili bir açıklama: Burası BKM ATÖLYE.
MUTFAK, yani Çok Güzel Hareketler Bunlar, ATÖLYE’nin ürettiği projelerden biri. Doğal olarak herkes ATÖLYE’den çok, projesini yani BKM MUTFAK’ı daha iyi tanıyor.
Ama bizim sistemimizde ATÖLYE, MUTFAK’ı da kapsayan, sürekli yenilenen, farklı alanlarda eğitim veren bir proje geliştirme alanı.
Yani her Mutfak oyuncusu esasen ATÖLYE ‘nin bir parçası. Dolayısıyla her an başka  bir ATÖLYE projesinde görev alabilir, farklı alanlara yönelebilir ve kendi projesini geliştirebilir.
Murat Eken, Büşra Pekin, Bülent Emrah Parlak ve Şahin Irmak bir sinema filmi hazırlamak için ATÖLYE’ye geri döndüler. Bu nedenle Çok Güzel Hareketler Bunlar’da her zaman yer alamayacaklar.
ÇGHB’de yine onlara uygun skeç çıktıkça görev alacaklar, fakat bu sezon öncelikli işleri ATÖLYE adına iyi bir sinema filmi üretmek olacak.
Bunlar atölyemizde çok normal hareketler. BU BİR AYRILMA DEĞİL, TERSİNE ÇOĞALMA HAREKETİDİR.  Bizim normal işleyişimiz budur.
Peki nerden çıktı bu?
Aslında zaten böyle oluyordu. Her hafta yazılan rol sayısı oyuncu sayımızdan az olduğu için, herkes her hafta oynamıyordu. Ama o hafta çekime geliyor ve sadece selama çıkıyordu.
Yeni uygulama, rolü olmayanların o hafta programa gelmemesi ve ATÖLYE adına eğitime ve üretime daha fazla zaman ayırması yönünde.
Bu anlattıklarımın tamamı benim için de geçerli. Programın Genel Sanat Yönetmenliğini yapmaya devam ediyorum ama artık ekrana çıkmıyorum, elbette ara sıra uğrarım o başka.
Bunun da temel nedenini programın ikinci bölümünde açıkladım. Benim ‘muhabbetin içindeki’ işlevim tamamlandı ve çocuklar büyüdü.
Bu da bana ATÖLYE çalışmaları için zaman kazandırdı. (Bu arada yeni ekiple yedi aydır çalışıyorum ve yeni projeler olgunlaşmak üzere.)
Yanlış bilgilenmeyi önlemek için bu açıklamayı yazdım. Yaptığımız çalışmalarla ilgilenen herkese sevgi, bilgi ve teşekkür olsun diye....
 
YILMAZ ERDOĞAN
BKM Genel Sanat Yönetmeni