Televizyon
21 Nis 2010 23:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

''BUNLARLA UĞRAŞACAKLARINA TİRAJI ARTTIRSINLAR!'' MÜMTAZ SOYSAL CUMHURİYET'İ BOMBALADI!

Balçiçek Pamir'le Söz Sende'nin bugünkü konuğu anayasa hukuku hocası ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtaz Soysal'dı.

Soysal, Balçiçek Pamir’in “Cumhuriyet gazetesinde neler oluyor?” sorusuna şu cevabı verdi: “Oradaki koalisyonları pek iyi anlamıyorum. Aklım ermiyor, ermesini de istemiyorum. Ben yazımı yazarım gerisine karışmam. Cumhuriyet’e hakim olacağım diye bir iktidar hırsım da yok. Bununla uğraşana kadar tirajı arttırsalar iyi olur bence.”

Pamir’in “Mustafa Balbay’ın temsilcilikten alınması hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da Prof. Soysal şöyle cevap verdi: “Balbay’a bunun yapılmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Bu arkadaşımız bilinen nedenlerle cezaevinde. Yerine bir vekil tayin edilirdi. Onun o görevi yapmasına da engel olmazdı. Hatta belki daha şerefli bir görüntü yaratılabilirdi. Şimdi böyle bir sorun ya da görüntü yaratıldı diye düşünüyorum. 

Balçiçek Pamir “Cumhuriyet’e yeni yazarlar geldi ve o yeni yazarların aslında dokuyla çok uyuşmadığı da söylendi. Tuna Kiremitçi, Kürşat Başar gibi. Dokuyla uyuşmayan yazar olur mu yoksa Cumhuriyet kendi kendine mi muhafazakarlık yapıyor?” diye sordu. Prof. Soysal buna da şu cümlelerle cevap verdi: “Olabilir. Yani gazetenin dokusu değişir, yazarın dokusu ona ters düşer. Ya kendi gider bu durumda ya da ona ‘lütfen’ derler. Bunlar oluyor basında, her zaman.”

İŞTE MÜMTAZ HOCANIN O AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ