Gündem
12 Ara 2012 13:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:29

BÜLENT ARINÇ İZDİVAÇ PROGRAMLARINI BOMBALADI;''TAŞ DA DÜŞEBİLÜ, AYU DA ÇIKABİLÜ''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç TBMM Plan Bütçe görüşmelerinde izdivaç programlarını "rezalet" olarak tanımladı.

TBMM Plan Bütçe görüşmelerinde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK’ün yayın ilkelerinin bağlayıcı olduğunu, hem kendisi hem uzmanları hem de şikayetler üzerine yayınları takip ettiğini ve kanunu kendisine verdiği müeyyideleri kullandığını vurgulayarak, ’’Dolayısıyla Başbakan’ın ’Muhteşem Yüzyıl şöyledir’ demesi, fragmanları dönerken benim ’şöyledir’ dememem bir tarafa, bu konuda tek yetkili olan RTÜK’tür. RTÜK Kanunu şu anda yürürlükte. Bu kanunda yayın ilkeleriyle yasaklanan, doğru olmadığı söylenen konuda RTÜK gerekeni yapacak’’ dedi.

İzdivaç programlarını da ’’rezalet’’ olarak tanımlayan Arınç, konuyla ilgili olarak zaman zaman konuşanlardan biri olduğunu kaydetti. Arınç, ’’Öncelikle kadın haklarına, kadının kendisine karşı aşağılatıcı, küçültücü bir şey bu. Yan yana getiriyorsunuz, bir de laf söyletiyorsunuz, ’beğendim, beğenmedim’ oluyor, bunlar çok yanlış şeyler. Geçen de bir programda umulmadık bir şey oldu, herkesin ağzı açık kaldı. Olabilir. Demirel’in dediği gibi ’taş da düşebilü, ayu da çıkabilü’ diyordu. Adam Hollanda’dan katılıyor, ’kime talipsin’ diye sordular, hiç akla gelmeyen bir şey söyledi. Bu işler böyledir arkadaşlar’’ diye konuştu.

Yayın başlamadan önce hiçbir hakka sahip olmadıklarına işaret eden Arınç, ’’O zaman sansürcülük olur, hepiniz ayağa kalkar ’daha yayınlanmadı, daha ne olduğunu bilmiyoruz’ derdiniz. Yayınlandıktan sonra görevi başlıyor. RTÜK’ü göreve davet ediyoruz’’ dedi. İzdivaç programları nedeniyle bazı kanallara uyarı ve para cezası verildiğini, bunlarla ilgili 1875 bildirim yapıldığın kaydeden Arınç, şikayetlerin yüzde 3’ünü bunların oluşturduğunu söyledi.