Televizyon
18 Eki 2015 20:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:57

Bugün TV ve Kanaltürk, Türksat’tan da çıkarılıyor

İki kanala Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme AŞ’den gönderilen yazıyla yayınlarını uydu üzerinden düşürmeleri için bir süre verildi.

İçlerinde Yumurcak TV’nin de bulunduğu yedi kanalın Digitürk, Tivibu, Teledünya ve Kablo TV’den çıkarılmasının ardından, o yedi kanaldan Bugün TV ve Kanaltürk’ün Türksat’tan da çıkarılması gündemde.

Mahkeme kararı bulunmuyor

Bugün’den Fatma Eren ve Ömer Ozan’ın haberine göre, iki kanala Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme AŞ’den gönderilen yazıyla yayınlarını uydu üzerinden düşürmeleri için bir süre verildi. Bugün TV ve Kanaltürk’e bir aylık süre sonunda sözleşmelerinin feshedileceği iletildi. Öte yandan tebligatta herhangi bir mahkeme kararına da değinilmedi.

Ankara Barosu eski başkanı Vedat Ahsen Coşar, Türksat’ın bu kararının hukuksuz olduğunu vurgulayarak, “Kiracı kirasını ödüyor. Hiçbir aykırı eylem, fiil yok. Buna rağmen evden atılmaya çalışılıyor. Hukuka uygun değil. Siyasi bir karar ve doğru değil. Türksat Yönetim Kurulu şahsi sorumludur, tazminata mahkûm edilir” diye konuştu.

‘Sadece havuzun uğultusunu duymayın diye devam ediyoruz’

İpek Medya Grubu’ndan da karara ilişkin bir açıklama geldi. Yayına devam edileceği kaydedilirken, “Tüm kamu kaynaklarını gırtlaklarına kadar emmelerine rağmen; gerçek, yalanla örtülemediğinden rekabet de edemediler. Sadece bir havuzun uğultularını duymanız, kapkara bir zifti, berrak su zannedip yudumlamanız için zorla, hoyratça ve hukuksuzca ekranlarımızı kararttılar. Karartıyorlar… Biz sizin için vardık. Sizin için varız. Sizin için var olmaya devam edeceğiz” denildi.

Her iki kanalın da uydudan çıkarılması kararını veren Türksat yönetiminde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarının ağırlığı dikkat çekiyor.

Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde üç başdanışmanı Mustafa Varank, Şenol Kazancı ve Maksut Serim 18 Nisan 2014’te Türksat yönetimine getirilmişti.

Türksat’ın Yönetim Kurulu üyeleri şöyle:

Prof. Dr. Ensar Gül: Başkan ve Genel Müdür.

Prof. Dr. Yusuf Suat Hasçiçek: Başkan Vekili, Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme, Araştırmaları Merkezi Başkanı.

Mehmet Hamdi Yıldırım:Üye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı.

Prof. Dr. Mustafa Helvacı: Üye, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi.

Mustafa Varank: Üye, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı.

Ali Taha Koç: Üye, Cumhurbaşkanlığı Bilişim Teknolojileri Başkanı.

Şenol Kazancı: Üye, Anadolu Ajansı Genel Müdürü.

Maksut Serim: Üye, Başbakan Başdanışmanı.