Televizyon
03 Ağu 2010 08:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:31

BUGÜN SATIŞA ÇIKACAK OLAN CİNE5'E SÜRPRİZ TALİP!

TMSF, Cine5'i bugün satışa çıkarıyor.. Kanala çok sürpriz bir isim talip oldu!

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, Tasarruf Mevduat ve Sigorta Fonu’nun (TMSF) daha önce üç kez satışa çıkarmasına karşılık satışını yapamadığı Cine5 televizyonunun ihalesi için şartname aldı. Cine5’in satış ihalesi TMSF’nin İstanbul’daki merkezinde bugün yapılıyor.

Turizm ve gayrimenkul sektöründe yatırımları bulunan Nilüfer Bulut, bir süredir medya sektöründe fırsatları araştırdığını söyledi. Dün konuştuğumuz Nilüfer Bulut, reklam sektöründen gelen birisi olarak kendisini özellikle görsel medyaya yakın hissettiğini ve görsel medyaya yatırım yapmak istediğinin doğru olduğunu söyledi.

Davalardan çekiniyor
Cine5 için ihale şartnamesi aldığını ve dün itibariyle de incelemesini sürdürdüğünü anlatan Bulut’un Cine5 için geçmişte açılmış ve devam eden davaları çekince konusu yaptığı dikkat çekti. Türkiye’de yapılan bazı satın almalarda açılmış bulunan davalar ve süren hukuki süreçlerin sıkıntı yaratabildiğini hatırlatan Bulut, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Açıkçası medyaya gireceksem güzel şeyler yapmak istiyorum. Sıkıntılı hukuki süreçlerin iş planımızı tıkamasını istemiyorum. Sürecin bizim için nasıl ilerleyeceği önemli. Anlaşarak, hukuki süreçlerin daha kristal hale getirildiği bir perspektifte, önümüzü görerek hareket etmek isteriz. Bu anlamda hukuki süreçleri incelemek için biraz daha zamana ihtiyacımız olabilir. Şartlar oluştuğu noktada kanalı alabiliriz” dedi.

45 milyon $ muhammen bedel
TMSF, Cine5’i bugün 45 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarıyor. Kanal ile ilgilenen Nilüfer Bulut’un çekinceleri sürüyor. Edinilen bilgilere göre kanal için başka bir talipli de yok. Dolayısıyla Cine5 için bugün saat 11.00’de ihale salonuna Nilüfer Bulut girmez, beklemeyi tercih ederse Cine5 bu ihalede de satılmayacak gibi görünüyor.

Erol Aksoy: Hukuki davalarımız sürüyor
İşadamı Erol Aksoy’un el konulan İktisat Bankası’ndan kaynaklanan borçları nedeniyle Cine5 televizyonunun yönetimi  TMSF’ye geçmişti. Aksoy’un TMSF aleyhine açtığı davalar ise sürüyor. Dün görüştüğümüz Erol Aksoy, “Grubuma ait Cine5 için üç yıl önce ASHMORE adlı 3 milyar sterlin özvarlığı olan bir şirketi yatırım için ikna ettik. Bu çerçevede üç yıl önce TMSF’ye kanalın yüzde 51’i için 51 milyon dolar önerdik. Üstelik 30 milyon TL’lik vergi borcunu da üstlenerek. O gün satmadılar bugün tamamı için 45 milyon dolara ihaleye çıkıyorlar. Bu, vergi borcunu bile karşılamaz. Bu matematik adalet duygusunu yaralayan bir matematik” dedi.

Vergi borçları büyüdü
Aksoy adil bulmadığını söylediği süreçle ilgili konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Üstelik bu yabancı grup kanalın kamuya olan borçlarını da ödeyecekti. TMSF bu teklifi reddetti. Bu kez 4 radyom, Show TV’nin yüzde 17 hissesi, İzmir ve Boğazköy’deki arazi gibi kalemlerden oluşan bazı mal varlıklarım için 210 milyon dolarlık bir teklif sunduk. Teklifi peşin sunduk, TMSF üç ay bekletti teklifi. Vergi borçları büyüdü bu arada. Teklifi vadeliye çevirdik. TMSF bunu da kabul etmedi, protokol koşullarına uymadığım gerekçesiyle temerrüd hükümlerini uyguladı.
2007’de yüzde 51’ini 51 milyon dolara satmadıkları Cine5 için 1 yıl sonra tamamı için 10 Mart 2008’de 80 milyon dolara ihaleye çıktılar. Kasım 2009’da ise 51 milyon dolara satamadılar. Bugün ise 45 milyon dolarla satışa çıkıyorlar. Bu para vergi borcuna gider, TMSF’ye hiçbir şey kalmaz.”

ETİKETLER
#cine5 #nilüfer bulut