Gündem
20 Oca 2013 13:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

BUGÜN GAZETESİ TOKTAMIŞ ATEŞ'E BÖYLE VEDA ETTİ!

Bugün Gazetesi, 6 yıldır yazarlığını yapan Prof. Dr. Toktamış Ateş'in ölümünün ardından neler yazdı?

Demokrasi kültürünün toplumumuzda yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayan Ateş, binlerce öğrenci ve akademisyen yetiştirdi.

107 gündür yoğun bakımda tedavi gören yazarımız çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak önceki gece hayata gözlerini yumdu.

İLK TÖREN ÜNİVERSİTEDE
İstanbul Tıp Fakültesi Anesteziyoloji Anabilim Dalı doktoru Elif Caymaz, uzun zamandan beri hastanede tedavi görmekte olan Ateş'in saat 02.00 sıralarında hayatını kaybettiğini belirtti.
Ateş'in tedavi sürecinde cerrahi operasyon da geçirdiğini ifade eden Caymaz, "Ağır bir nöbet ve sonrasında sistemik damar hastalığı vardı. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle kalbi durdu. Sonrasında da kaybettik" bilgisini verdi.

Toktamış Ateş Hoca için ilk tören yarın saat 10.00'da yıllarca görev yaptığı İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde düzenlenecek. Cenazesi aynı gün öğle namazını müteakip Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Merkez Efendi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Toktamış Hocanın acı haberinin ardından sevenleri Fatih'teki evine akın etti. Aralarında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da yer aldığı ziyaretçileri Toktamış'ın eşi Nevin Ateş ve kızı Ayşegül Ateş kabul etti.

'KIZINA HİÇ HAYIR DEMEDİ'
Metanetini koruyan Prof. Dr. Nevin Ateş, "En büyük dünyası 22 yaşındaki kızımız Ayşegül'dü. Ona hiçbir zaman 'hayır' demedi. O nedenle bizim evde en son kararları Ayşegül verir. Nereye defnedileceğine de o karar verdi. Mezar yerini de o seçti" dedi.

Duygularını ifade etmekte zorlanan acılı eş, "Çok üzgünüz. Söyleyecek çok şey var ama ifade edecek kelime bulamıyorum" diye konuştu.

6 YILDIR BUGÜN'DEYDİ
Toktamış Ateş, 1967'de İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü'ne asistan olarak atandı. 1974'te "Demokrasi Teorisi" başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör olan Ateş 30'u aşkın kitap yazdı. 10 yıl Cumhuriyet Gazetesi'nde yazan Ateş, yaklaşık 6 yıldır BUGÜN Gazetesi'nde okuyucularıyla buluşuyordu.