Gündem
15 Ağu 2011 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:40

BU KİTAP ÇİLLER'İ AYHAN ÇARKIN'IN YANINA GÖNDEREBİLİR!

Ne dersiniz; Tansu ve Özer Uçuran Çiller, danışmanlarının iddianame gibi yazdığı hatıraları nedeniyle de savcılıktan bir davet alırlar mı?

Geçtiğimiz haftanın yoğun gündemi içinde giderek daha ufak bir haber olarak kendine yer bulan Ayhan Çarkın'ın itirafları ve faili meçhuller ile ilgili soruşturma hakkında T24 internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın'ın ilginç bir saptaması var.

Akın'a göre, Çarkın'ın ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan, Susurluk kazası sonrasında yargılanıp mahkum olmuş eski Özel Harekatçı polislerin yargılanma süreci ilginç gelişmelere gebe olacak...

Çarkın’ın ifade verirken anlattığı “Çiller’li yıllar” aslında bir kitap ismi... Kitap, Tansu Çiller’in danışmanlığını yapan, Özer Uçuran Çiller’e “abi” diye hitap edecek kadar aileye yakın bir isim olan, Memduh Bayraktaroğlu’nun imzasını taşıyor.

Bayraktaroğlu, bu mazisini de açık sözlülükle anlattığı “Çillerli Yıllar” kitabında, Mehmet Ağar ile Çiller ailesinin arasını açan gerilimi, Kürt asıllı işadamlarının uyarılarak PKK’ya yardım yapamaz hale getirilmesi için kurulan özel birliği, bu özel birlik için Çankaya köşkünden izin verilmemesini, ancak birliğin herşeye rağmen harekete geçtiğini, Behcet Cantürk ve PKK'nın mali kaynakları olarak görülen diğer Kürt işadamlarının öldürülmesini, hatta uyuşturucu kaçakçılığının Kürtlerin elinden alınıp özel birlik aracılığı ile sürdürüldüğünü anlatıyor.

Doğan Akın da kitabın içeriğinden bahsettiği yazısını şu cümleler ile bitiriyor:

Ne dersiniz; Tansu ve Özer Uçuran Çiller, Kuşadası’ndaki çiftliklerinde yakalattıkları bandrolsüz şarapların yanı sıra danışmanlarının iddianame gibi yazdığı hatıraları nedeniyle de savcılıktan bir davet alırlar mı?