Gündem
05 Mayıs 2011 10:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:19

BU KARAR ÇOK TARTIŞILACAK! TGDP SÖZCÜSÜ GAZETEYE 18 YIL HAPİS

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay'a 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay'a 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.  Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı çok tartışılacak.

4 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 yıl süren davanın karar duruşmasında, tutuksuz olarak yargılanan ve müebbet hapisle cezalandırılması istenen Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu sözcüsü Necati Abay'a "terör örgütü yöneticisi" olduğu iddiasıyla 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Aynı duruşmada tutuklu bulunan Atılım gazetesi eski sahibi ve yazı işleri müdürü Hatice Duman'a da müebbet hapis cezası verildi.
Tutuksuz yargılanan Necati Abay'a tutuklama kararı verilmezken dava Yargıtay'a intikal etti.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu yaptığı açıklamada, kararın, platformumun basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için yürüttüğü mücadeleye yönelik bir tavır olduğunu açıkladı.

DAVA 8 YILDIR SÜRÜYOR

Necati Abay, Atılım gazetesinde yazar-editör olarak çalışırken 13 Nisan 2003 tarihinde Kadıköy'deki evinden bilgisayarıyla birlikte gözaltına alınmıştı. Evinde yapılan aramada hiçbir suç unsuruna rastlanmamıştı.

Necati Abay, Terörle Mücadele Şubesine götürüldüğünde tıpkı bugün Ahmet Şık ve Nedim Şener'e yapıldığı gibi asılsız iddialarla, polis komplosuyla yüzyüze bulunduğunu gördü. Suçlamaları reddetti. Sorgu hakimi karşısına çıkartılan Abay serbest bırakılır.