Gündem
19 Nis 2019 18:08 Son Güncelleme: 19 Nis 2019 18:10

Bu görüntülerin ardından en çok o kelime arandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye mutfağındaki "antrikot" diyaloğunun ardından Google'da kelimenin arama popülerliği yüzde 100'e fırladı.

17 Nisan çarşamba günü mazbatasını alarak göreve başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye mutfağında "Yemekte ne var" sorusuna "antrikot" yanıtını almasının ardından verdiği yanıt sosyal medyada olay oldu.

Ekrem İmamoğlu'nun dün mesaisinin ilk gününde belediyede çalışanlarla tanıştığı sırada mutfak bölümünde "Yemekte ne vardı bugün" sorusuna "Musakka vardı. Sizin için de antrikot" yanıtını aldı. İmamoğlu, "Olmaz, yanlış. Birine musakka, birine antrikot olmaz. Bir dahakine aynısı olacak’ dedi.

Videonun yayımlandığı 18 Nisan tarihinden itibaren Google'da antrikot kelimesinin arama popülerliği yüzde 2'den yüzde 100'e fırladı.

Kelimenin en çok arandığı iller ise Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Hatay, Adıyaman oldu. Antrikot kelimesini arayan kullanıcılar aynı zamanda "Musakka nedir", "Ekrem İmamoğlu antrikot" sorgulatmaları da yaptı.

ANTRİKOT NEDİR?

Fransızca'da, entrecôte kelimesi biftek için kullanılan bir sığır eti kesim anlamına gelir. Geleneksel bir entrecôte, İngilizce konuşan dünyanın farklı bölgelerinde kaburga, kaburga, kulüp, Scotch fileto veya Delmonico olarak bilinen bifteklere karşılık gelen kaburga bölgesinden gelir.