Gündem
20 Eki 2010 15:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

BU FOTOĞRAF DÜNYA BASINININ GÜNDEMİNDE!

Cumhurbaşkanının eşinin ilk defa konuk karşılamaya katılması batı basınının da ilgisini çekti.

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un Türkiye ziyareti, Batı’da dikkat çekti. Financial Times gazetesi, Wulff’nun, TBMM’deki konuşmasının Almanya’da yankılanacağını belirtirken, Türk toplumunun entegrasyonu sorunlarının Alman kamuoyunun, Türkiye’nin AB üyeliğine yönelik yaygın muhalefetinin gerisinde bulunduğu yorumunu yaptı Gazete, Wulff’un ziyareti sırasında Hayrünnisa Gül’ün ilk defa konuklarını "eşinin yanında karşıladığını" vurguladı.

Financial Times gazetesi, "Alman Cumhurbaşkanı Hoşgörü Çağrısını Yaptı" başlıklı haberinde Christian Wulff’un, Türk göçmenlerinin Almanya’ya ait ve topluma katkılarından dolayı övgüye layık olduklarını söylediğine dikkat çekti.

Wulff’un bu sözlerinin, göç ve İslam’ın Alman toplumundaki yerine ilişkin tartışmaların alevlendiği Almanya’da yankılanacağını da kaydeden gazete, şunları da yazdı:

"Almanya’daki Türk kökenli toplum üç milyonu aşıyor ve onların entegrasyon sorunları, kamuoyunun, Türkiye’nin AB üyeliği hedefine yaygın muhalefetinin gerisinde bulunuyor."

İngiliz gazetesi, Wulff’un ziyaretini, Türkiye’deki azınlıkların din özgürlüğü konusunda bastırmak için de kullandığını kaydettiği haberinin sonunda Wulff’un ziyareti sırasında bir ilk de yaşandığını belirtirken şunları da yazdı:

"Türkiye’de Sayın Wulff’un ziyareti, İslam’ın ve İslami başörtüsünün laik devletteki yerine ilişkin olarak devam eden tartışmalarda yeni bir dönemeç getirdi. Türban kullanan Hayrünnisa Gül, ilk defa konuklarını, eşinin yanında karşıladı."