Gündem
09 Ağu 2013 14:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

BU DAVA MAHŞERE KADAR SÜRER; ÜNLÜ ŞARKICININ BİTMEYEN KAVGASI!

Mert Tokatlıoğlu ile Pınar Aylin 5 yıl önce resmen boşandı ama eski çiftin arasındaki dava hala sürüyor.

Boşandığı eşi Pınar Aylin’e 6 yıl önce malların paylaşımı ile tazminat davası açan Mert Tokatlıoğlu’nun davası, yeniden görülecek. Aile Mahkemesi, Pınar Aylin’e tazminat davası açan Tokatlıoğlu’nun dosyasına bakmakla görevli olmadığını belirtti.

Pınar Aylin ile Mert Tokatlıoğlu'nun boşanma süreci ve adliye koridorlarında yılan hikayesine dönen mal paylaşımı davası şöyle :

Bankacı Mert Tokatlıoğlu, 9 Ocak 2007’de İstanbul Aile Mahkemesi’ne ‘tazminat, edinilmiş mallara katılma rejimi ve alacak’ davası açtı. Davalı sanatçıyla 9 Ağustos 1998’de evlendiklerini ve 2002’de bir kız çocukları olduğunu dava dilekçesinde anlatan Tokatlıoğlu’nun avukatı, tarafların daha sonra Beykoz’da ortaklaşa bir daire aldıklarını ifade etti. Dilekçedeki iddialara göre Beykoz, Anadoluhisarı Göksu Evleri’ndeki daire için 50 bin dolar Mert Tokatlıoğlu, 58 bin dolar da Pınar Aylin ödeme yaptı. Kızına hamile olduğu dönemde bu daireye taşınan Pınar Aylin, 2.5 yıl müzik piyasasından uzak kaldı.

Parlak dönemlerine bir daha dönemeyen Pınar Aylin, bir dergiye erotik pozlar verince çiftin arasında soğukluk başladı. Bir gün trafik polislerine sarhoş yakalanan şarkıcı annesinin yanına Çeşme'ye gittiği dönemde bir gazetede ise bir pop şarkıcısının kızı ile birlikte Ayvalık Cunda Adası’nda bir şahısla buluştuğu haberi çıktı. Bu gelişmelerin ardından Mert Tokatlıoğlu, evi terk etti. Tokatlıoğlu, ayrı yaşadığı eşine 100 bin dolarlık jipi ile banka hesaplarına el koyduğunu iddia ederek noterden ihtarname çekti. Banka kredisi ile alınan jipin ruhsatı davalı Pınar Aylin’e aitti. Ancak jipin masrafları ile 25 bin liralık banka kredisi, davacı koca tarafından ödenmişti. Mert Tokatlıoğlu, manen yıprattığını belirterek 20 bin lira tazminatın yanı sıra Anadoluhisarı’ndaki ev, diğer bir araç ile Patara’daki devre mülk ve kredi kartlarından ödediği sigorta paralarının taraflar arasında paylaşılmasını istedi.

Aile Mahkemesi, 10 yıl evli kalan çiftin 27 Mayıs 2008’de boşandıklarını belirtti. Aradan geçen 5 yıllık süreçte hem davalı hem de davacı tanıklarının dinlendiğini, gerekli yerlere yazışmalar yapıldığını ifade etti. Jipin evlenmeden önce davacı koca tarafından alınıp davalının annesi Hülya Aylin’e satılarak yeni aracın alımında kullanıldığını belirten mahkeme, 20 bin liralık değer artış payı alacağının Pınar Aylin’den alınarak boşandığı kocasına verilmesi gerektiğine hükmetti. Aile Mahkemesi, Mert Tokatlıoğlu’nun açtığı manevi tazminat davasının ise İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görev kapsamında olduğunu belirterek davanın reddine karar verdi.