Gündem
20 Haz 2014 09:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:19

Bomba iddia; Seneye sizi Öcalan selamlayacak!

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Diyarbakır'da düzenlenen mitingde “Size, Abdullah Öcalan’ın son defa olarak selamını getiriyoruz. Önümüzdeki yıl Öcalan bu meydanda size selam verecektir” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nin (DÖKH) ortaklaşa düzenledikleri ‘Çözüm ve Özgürlük Mitingi’ İstasyon Meydanı’nda gerçekleşti. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitinge, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, belediye başkanları, parti yöneticileri de katıldı. Mitingin açılış konuşmasını yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Öcalan’ın son kez mesajını getirdiğini söyledi. Önümüzdeki yıl Öcalan’ın bu meydanda halka sesleneceğini dile getiren Önder, “Size, Abdullah Öcalan’ın son defa olarak selamını getiriyoruz. Başta kadınlar, gençlik olmak üzere Kürt, Türk ve mazlum halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesi gelişirse, önümüzdeki yıl Öcalan bu meydanda size selam verecektir. Bu mücadele ve bu talebe el koyduğunuz müddetçe bu başarıya ulaşacaktır. Bu da en çok Amed’e yakışır. Öcalan’ın selamları var size. Öcalan, özgürlüğü kendi özgürlüğü olarak görmüyor. 20’e yakın ziyaret yaptık, bir tek kez bile bu konu gündemleşmedi. ‘Ya hep birlikte özgür olacağız, ya da tümümüz tutsağız’ diyor. Bunun da böyle bilinmesi gerekiyor” dedi.

“ÖCALAN İLE TÜM SİYASİ TUTSAKLARLA KAVUŞMAYA SÖZ VERİYORUZ”
Önder, Öcalan ve siyasi tutukluların özgür kalacağının sözünü vererek, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bize en çok, ‘Barış sürecinin sonunda Öcalan serbest kalacak mı?’ sorusunu soruyorlar. Bugün onlara cevabı, yalnızca biz vereceğimiz için bu alanlardayız. Özgürlüğümüz kendi ellerimizde, kimsenin prangasında değildir. Bunun için bu alanlardayız. Burada Öcalan’a selamı ancak mücadeleyi yükselterek, verebiliriz. İmralı’ya bin selam olsun. Buradan herkese sesleniyoruz, kimse unutmamalıdır ki, Öcalan tutsak oldukça, barış da tutsak olacaktır. Biz Öcalan’a özgürlüğü savunurken, aynı zamanda barışı savunuyoruz. Hepimiz barışta bir parçayı içimizde taşıyoruz ve bununla hayatta kalıyoruz. Özgürlüğümüz de, barışımız da hayatımızın bir parçasıdır. Bizim, Öcalan’a verilmiş bir sözümüz var, Kürdün başını dik tutma, barışı ve haysiyetimizi koruma sözü verdik. O çocukların kendi dilleriyle eğitim gördüğü, güvenceyle çalıştığı onurlu bir hayatı inşa etme sözü verdik. Bugün burada da bu sözü veriyoruz. Bugün ve her gün sevdiklerimizin kanıyla yazılmak istenilen bu hikayenin sonuna gelmek için çalışmaya, Öcalan ile tüm siyasi tutsaklarla kavuşmaya söz veriyoruz. Bu uğurda son anımıza kadar mücadele edeceğiz.”
Önder’in konuşmasının ardından miting sanatçıların verdiği konserle son buldu.

IHA