Dünya
27 Mar 2024 12:48 Son Güncelleme: 27 Mar 2024 12:49

BM kararının ardından İsrail'den yeni açıklama! Savaş hedeflerini gerçekleştireceğiz…

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde 25 Mart’ta Gazze'de acilen ateşkes sağlanmasını talep edilen karar tasarısının kabul edilmesinin ardından, İsrail'den söz konusu çağrıya uymayacağına yönelik yeni açıklamalar geliyor. İsrail Başbakanlığı Basın Ofisi, Gazze’deki savaşta koydukları hedefleri gerçekleştirmek için faaliyetlerini sürdüreceklerini duyurdu.

İsrail Başbakanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Hamas'ın tutumu müzakere edilmiş bir anlaşmaya olan ilgisizliğini açıkça ortaya koymakta ve BM Güvenlik Konseyi kararının verdiği zararı kanıtlamaktadır. Hamas bir kez daha Amerika'nın uzlaşma önerisini reddetmiş ve aşırı taleplerini yinelemiştir: Savaşın derhal durdurulması, IDF'nin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi ve 7 Ekim katliamını defalarca tekrarlayabilmesi için kendi yönetimini yerinde bırakması. Hamas, Güvenlik Konseyi'nin kararını kutlarken ABD'nin tüm uzlaşma tekliflerini reddetti. İsrail Hamas'ın hayal ürünü taleplerine cevap vermeyecektir. İsrail haklı savaş hedeflerini takip edecek ve bunlara ulaşacaktır” denildi.

BM KARARI SONRASI HEYETİN ZİYARETİ İPTAL OLDU

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde 25 Mart’ta yapılan Gazze’de acil ateşkesi öngören oylamada 14 üye evet oyu verirken ABD çekimser kaldı. ABD, 7 Ekim’den bu yana yapılan tüm oylamalarda veto hakkını kullanmıştı. ABD’nin çekimser kalmasıyla karar kabul edildi ve BM savaşın başladığı tarihten bu yana ilk kez anlaşma sağlamış oldu.

Söz konusu kararın ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Washington’a gönderilmesi planlanan İsrail heyetinin ziyaretini iptal etti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Başbakan Netanyahu yaptığı açıklamada, ABD'nin ilkeli politikasından sapması ve bu zararlı kararı veto etmemesi halinde, İsrail heyetinin ABD ziyaretini iptal edeceğini açıkça ifade etti. ABD'nin tutumundaki değişiklik ışığında Başbakan Netanyahu heyetin İsrail'de kalmasına karar verdi” ifadeleri kullanılmıştı.