Gündem
26 Mayıs 2010 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

BLOOMBERG HT İLE YOLLARINI AYIRAN AHU ÖZYURT HANGİ SİTEDE YAZMAYA BAŞLADI?

Kısa bir süre önce Ciner Grubun yeni ekonomi kanalı Bloomberg TV'deki görevinden ayrıldığını duyurduğumuz Özyurt artık nerede?

Bloomberg HT’nin kuruluşundan itibaren kanalda yayın yönetmen yardımcılığı görevini yürüten ve kanalın ana haber bültenini de sunan Ahu Özyurt kısa bir süre önce kanal ile yollarını ayırmıştı.

Ahu Özyurt bugünden itibaren Gazeteport internet sitesinde yazmaya başladı. 

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans, Columbia Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi sahibi olan Özyurt, daha önce CNN TÜRK Haber Merkezi’nde Gece Görüşü’nün editör sunuculuğunu yapıyordu. 2007 yılının Kasım ayında CNN TÜRK ve Milliyet Washington muhabirliği görevine getirildi.
Özyurt, CNN TÜRK’ten önce CNBC-e’de öğle kuşağında yayınlanan Finans Cafe programının editörü ve sunucusuydu. ATV ve Show TV Ankara bürosunda muhabirlik yaptı. CNN World Report programına Türkiye’den haberler gönderdi.

1996’da Saddam Rejiminin ABD tarafından bombalandığı günlerde Bağdat’ta bulunan Özyurt, Hatemi döneminin ilk günlerinde de İran’da görev yaptı. 1994’te NBC Televizyonunun Meet The Press programında Washington’da 6 ay staj yaptı. Bill Clinton’ın seçim sürecini Cumhuriyet Gazetesi için takip etti ve yazdı.

1999’da Öcalan’ın İtalya’ya kaçışını iki ay boyunca Roma’dan takip etti ve bu çalışmasıyla "Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Yavuz Gökmen Özel Ödülü"nü kazandı.

2001 yılında Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin "En İyi Finans Programı Ödülü"nü aldı. Kazakistan petrolleri ile ilgili haberiyle "CNN World Report En İyi Ekonomi Haberi Ödülü" kazandı.