Televizyon
14 Mayıs 2011 13:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:21

BİROL GÜVEN TÜM SORULARI YANITLADI!

Çıkan hangi haber yüzünden hangi gazeteye dava açıyor? Seyyar Tayyar'ın durumu ne olacak? 'Babam Sağolsun', En Son Babalar Duyar' dizisinin kopyası mı?

Senarist ve yapımcı Birol Güven’in gündemi bugün oldukça doluydu.

Twitter ortamından sorulan sorulara açık yüreklikle yanıt veren Güven, çeşitli konulara açıklık getirdi.

Daha önceden Vatan Şaşmaz ile ilgili bir gazetede yayınlanan haberi yalanlayan Birol Güven, Bugün Gazetesinde bugün çıkan aynı haberin devamı niteliğindeki yazıya Twitter mesajından tepki gösterdi.

Güven konu ile ilgili olarak; Sevgili Bugün Gazetesi yalan haber yapıyorsunuz. Vatan Şaşmaz kovuldu haberleri için “yok öyle bir şey” demiştim. Neden ısrar ediyorsunuz.“Vatan Şaşmaz ne zam istedi, ne kovuldu, ne de zam aldı. İlk başta çıkan haberler yanlış bilgi dedik ama bu yalan haber. Gereğini yapacağız. Vatan Şaşmaz ayrılmadı ki. Bazı bölümlerde hikaye gereği bazı bölümlerde de kendi işleri nedeniyle olamadı ama şu an devam ediyor. Zaman zaman gazeteler yanlış bilgi verebilir.Bize sorarlarsa düzeltiriz.Ama buna rağmen yalan haber yapmaya devam ederlerse dava açarız. “Kovuldu” kelimesi hem oyuncumuzun hem de bizim itibarımızı sarsıyor. Avukatlarımız gereğini yapacak.” dedi

Bunun yanında Cuma günü Atv’de 1. bölümü yayınlanan “Babam Sağolsun” dizisinin yine Mint imzalı olan “En Son Babalar Duyar” dizinin kopyası olduğu eleştirilerine de şu şekilde cevap verdi:

“Babam Sağolsun” “En Son Babalar Duyar” dizisinden ortaya çıkmış bir dizi. Bizim ekibin işi, benim çok katkım yok ama ben çok beğendim. En Son Babalar Duyar tamamen bize ait özgün bir senaryo. Böyle bir şey yapma hakkımız var. Matematiği aynı ama 2 . bölümden itibaren çok farklı bir dizi olur. İstesek de yapamayız aynısını. Yıl 2011 yaşam çok farklı. Keşke yabancı bir diziden araklasaydık. Kimse sesini çıkarmazdı."

Emin Gümüşkaya’nın dava sürecinin başlaması ile birlikte diziden ayrı kalacağına da değinen Güven, Seyyar Tayyar karakterinin akıbetini de açıklık getirdi.

“Emin Ağabey yaşadığı bir hukuki süreç nedeniyle bir süre bizimle birlikte olamayacak ama en kısa zamanda tekrar ekibe katılacak. Seyyar Tayyar hikaye gereği bir süre Mustafali’nin mandırasında istirahat edecek. Mustafali’nin ineğine ve tavuklarına bakacak. Sonra dönecek”