Televizyon
13 Mar 2024 16:05 Son Güncelleme: 13 Mar 2024 16:09

Bir TV’nin yeni Genel Müdürü kim oldu?

İzmir’in tek ulusal televizyon kanalı olan ve Gazeteci Ümit Kartal’ın yönetiminde yeni döneme hazırlanan Bir TV’ye ilk transfer yapıldı.

Gazeteci Ümit Kartal yönetiminde yeni döneme hazırlanan Bir Tv’de ilk transfer yapıldı. Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Başkanvekili Mustafa Kuleli Bir TV’nin yeni Genel Müdürü oldu.

Yeni transferlerle yeni döneme güçlü girmeyi hedeflediklerini kaydeden Bir TV Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kartal; “Mesleğe dair umudu olan gazeteci, aydın, yazar, sanatçı dostlarımızın yüzünü İzmir’e dönmesini istiyoruz. Demokrasi için mücadele eden televizyonların arasına İzmir’den de bir nefes dâhil edeceğiz. Bunun zor olduğunun farkındayız ama biz yaparız, birlikte başarırız” dedi.

Kartal, hem öz kaynaklarıyla yeni isimler yetiştireceklerini hem de meslekte tecrübelileri İzmir’e kazandırarak ilerleyeceklerini belirtti.

İzmir çok daha iyisini hak ediyor
Bir TV Genel Müdürü Mustafa Kuleli ise kentin enerjisine inandığını vurgulayarak "İzmir çok daha iyisini hak ediyor. Potansiyelinin altındaki hâlinde bile herkes İzmir'e yerleşmek istiyor ama bu mümkün değil. Demek ki tüm Türkiye'yi İzmirleştirmeliyiz. Bir TV ülkemizin özlediği birliği, çok sesliliği ve neşeyi tüm evlere ulaştıracak" diye konuştu.

Mustafa Kuleli kimdir?
1985, İzmir doğumlu. Bornova Anadolu Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. NTV, IMC TV, TV 8, Hayat TV, Evrensel, Duvar ve Diken’de çalıştı. 2013’teki Gezi eylemleri sonrasında Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS) Genel Sekreter seçildi ve 28 yaşında ülkenin en genç sendika yöneticisi oldu. TGS’nin yeni imaj, dil ve söylemini geliştirdi. Gazetecilik sitesi Journo’yu ve gazetecilere yeni medya becerileri kazandıran TGS Akademi’yi kurdu. Avrupa’nın farklı kentlerinde verdiği 100’den fazla konferansta Türkiye’deki basın özgürlüğünün ve gazetecilerin durumunu anlattı. 2019'da en yüksek oyla Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) yönetimine girdi ve şu anda EFJ'nin Başkanvekili.