Gündem
08 Şub 2011 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:01

''BİR KISIM DENSİZLER KALKMIŞ ONLARA TAŞ ATIYORLAR!'' FETHULLAH GÜLEN'DEN MUHTEŞEM YÜZYIL TEPKİSİ!

Fethullah Gülen son günlerin tartışmalara neden olan dizisi Muhteşem Yüzyıl için neler söyledi? Hangi konuya dikkat çekti?

Fethullah Gülen herkul.org’da Bamteli sohbetleri olarak yayınlanan sohbeti içerisinde verdiği Fatih Sultan Mehmet örneği ile Osmanlı Devletinin büyüklüğünden örnekler verdi.

Şu sıralar gündemde olan Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan’ın aşkını konu eden dizi ’Muhteşem Yüzyıl’a değinen Fethullah Gülen’in yorumu şöyle oldu.

Allah C.C Fatih cennet mekana o imkanları vermiş İstanbul’u fethetme Allah Resulü tarafından takdir edilme lütfunu ihsan etmiş, o, o donanımda yetişmiş bir insan 21 yaşında.

21 yaşında biz önümüze koydukları çok rahatlıkla  çatalla, kaşıkla yiyebileceğimiz yemeği bile yüzümüze gözümüze bulaştırmadan yiyemeyiz.

Bu ne lütuftur ne büyük dehadır, bu ne derin idraktır.

Bunun gibi diğerlerinide öyle Osman Gazi Hazretlerinin öyle Orhan Gazi Hazretlerinin öyle bir Süleyman Şah Hazretlerinin öyle.

Ben o tabiri kullanmak istememde bir başkasının ağzı olsa şöyle derdi ’bir kısım densizler kalkmış onlara taş atıyorlar, onları alay mevzu haline getiriyorlar, reyting uğruna o yüksek kametlerle oyun oynuyorlar.’

Onların hepsi Allah yolunda hırzu can etmiş fedakar insanlardır.

Kusurları yokmuydu elbette olur, onlarında hataları vardı ama kim bilir bir hataya kaç gece göz yaşı döküyorlardı.

Yaptıklarını kimsenin yapması mümkün değil.

Medyapatronu