Gündem
04 Şub 2024 09:19 Son Güncelleme: 05 Şub 2024 09:01

Bir kaçakçılık hikayesi! Kaçak nargile tütünleri hangi belediyenin?

Ülkenin her yerinden dolandırıcılık haberleri fışkırıyor. Tam bir hikayeye odaklanmışken bir yenisi patlak veriyor. Yıllardır tanıdığım bir meclis üyesiyle geçen hafta yerel kulis bilgileri almak için buluştuk. Ben seçimlerle ilgili kulis bilgisi beklerken o başka konulara daldı. Anlattığı hikaye fon vurgunuyla yarışır cinstendi. Nargile tütünü kaçakçısı bir belediye başkan yardımcısının hikayesini okumaya hazır mısınız?

Biraz gizemli olsun diye olayın kahramanı belediye başkan yardımcısıyla belediye adını vermeyeceğim. Olay, Boşnak yurttaşların çok olduğu bir belediyenin 2018 yılında Ramazan etkinlikleri için gittiği Balkan ülkelerinde cereyan ediyor. Zaten o tarihten sonra bir daha bu etkinlik yapılmıyor. O meclis üyesi arkadaşın anlattığına göre olay şöyle gelişiyor; 2018 yılının Ramazan ayında  yardım malzemelerini tırlara doldurup ‘Bereket’ sloganıyla Balkan ülkelerine doğru yola çıkar. Tırların hepsinde yardım malzemeleri, gıda malzemeleri yüklenir. Bir tır hariç….

BULGAR POLİSİ YAKALAR!

‘Bereket’ tırları içerlerine yüklenen gıda malzemeleriyle yola çıkar. Kapıkule’ye gelindiğinde her zamanki rutin işlemler yapılır. Tırların birinde inceleme yapan Bulgar polisi 380 kilo kaçak nargile tütünü yakalar. Skandal patlak verir.  O nargile tütünün organizasyonu yapan belediyenin iki numaralı ismine ait olduğu ortaya çıkar. Skandal bununla da sınırlı değil. Aynı yerel yöneticinin yıllardır aynı yöntemde Kosova’ya nargile tütünü taşıdığı iddia edilmiş. Bu olaydan kısa süre sonra aynı belediyenin meclis oturumunda bu olayla ilgili soru önergesi verilse de ne başkan ne de yardımcısı buna yanıt verememiş. 2018 yılında meydana gelen bu olayın ardından o belediye pandemiyi de bahane ederek bir daha ‘Bereket’ tırlarını Balkan ülkelerine göndermemiş. Oysa kaynağım olan meclis üyesi ‘Belediyenin tırlarının bir daha Kapıkule’den geçmesi imkansızdı. Böyle bir bahane uydurdular. O kişi hala belediyede iki numaralı yardımcı olarak görevine devam ediyor. Tır şoförü olayı üstlendi’ ifadelerini kullandı.

 

BABASININ DOKTORUNU ADAY YAPIYOR!

Biraz da asıl konumuz olan yerel kulislere değineyim. CHP’de yaklaşan yerel seçimler öncesi taban kaynıyor. Herkes hesaplaşmak için 31 Mart seçim sonrasını bekliyor. İBB Başkanı İmamoğlu’nun belirlediği isimlere tepkiler var. Neredeyse İBB’nin bürokratlarının tamamını aday yaptı. Bakırköy’de beyin ve sinir cerrahi uzmanı Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun açıklanacağı kulisleri hareketlendirdi. Kulisler birden hareketlendi. Ovalıoğlu’nun  İmamoğlu’nun babası  Hasan İmamoğlu kontenjanıyla aday yapıldığı konuşuluyor. Bakırköy’e Babasının doktorunu aday olarak açıklamaya hazırlanan İmamoğlu’na neredeyse her ilçeden tepkiler var. Sessiz sedasız çok sayıda istifa var. Seçimde olası bir başarısızlık sonunda olası olağanüstü kurultay şimdiden hayırlı olsun.

AK PARTİ’DE DE DURUM AYNI!

AK Parti’de de durum farklı değil. İBB için adaylık vizesi alamayan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya ilçe adayları belirlemesi için görev verilmiş. İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile adayları belirleyen Göksu’ya özellikle Esenyurt ve Bayrampaşa’dan tepkiler var. Göksu, ağabeyi Mahmut Göksu’nun Başkanlığını yaptığı Yeni Dünya Vakfı’nda Yurtlar Birim Başkan Yardımcısı Hamit Öncü’yü Esenyurt’a aday yaptırmasına ilçe örgütü kazan kaldırdı. Aynı tepkiler Bayrampaşa’dan da yükseldi.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER