Gündem
20 Mar 2024 09:26 Son Güncelleme: 20 Mar 2024 10:23

Bir ihanet yazısı: ‘Desteklemiyorum’ dedi ama… Lansmanı bile organize etmiş!

İstanbul’da il binasının peşinatıyla ilgili video tartışılırken, CHP’nin kalesi İzmir bambaşka bir skandala sahne oldu. Aday gösterilmeyen Tunç Soyer, Seferihisar’ı Memleket Partisi’ne kazandırmak için bütün imkanlarını, çalışma arkadaşlarını seferber etti. Soyer’in ‘Desteklemiyorum’ dediği adayın lansmanını organize ettiğine dair o fotoğraflara MedyaRadar ulaştı….

Seçim tartışmasına başlamadan önce tartışmalı kurultay sonrasında yaşananları hatırlayalım. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin kurultay öncesinde Özgür Özel’e destek verdiğini açıkladı. Yetişkin’in bu açıklaması Soyer’i küplere bindirdi. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu kaybedince Soyer ilk iş olarak İsmail Yetişkin’den intikam almak oldu.

İLK ÖNCE TESİSİ ALDI!

Soyer, Seferihisar’da bulunan ve 2019 yılında borçları yüzünden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne   geçen Akkum Sosyal Tesisleri için harekete geçti. Bu tesisin boşaltılması ve kendilerine teslim edilmesi için Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e telefon açtı. Telefon görüşmelerinden sonuç alamayan Soyer, ekiplerine sosyal tesislerin bir an önce kendilerine  devri için talimat gönderdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Müdürlüğü, Seferihisar Belediyesi’ne ’20 Kasım 2023 tarihine kadar tesisimizi boşaltın’ yazısı gönderdi. Akkum Sosyal Tesisleri 20 Kasım 2023 tarihinde boşaltılarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi.

ADAY GÖSTERİLMEMESİ İÇİN UĞRAŞTI AMA…

İsmail Yetişkin’le yıldızı bir türlü barışmayan Soyer, kendisi aday gösterilmeyince Seferihisar’da belirleyici olmak istese de başaramadı. Genel Başkan Özel, kendisine destek veren ve Seferihisar’da çok sevilen Yetişkin’i tekrar aday gösterdi. Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde iki defa AK Parti’den rakibi olan Hamit Nişancı da sessiz sedasız  İyi Parti’den istifa ederek Memleket Partisi’ne katıldı. Hemen akabinde ise Seferihisar adayı olarak ilan edildi.

NEPTÜN SOYER’DEN TELEFON

Seferihisar’daki Yetişkin-Soyer tartışması Memleket Partisi’nin Nişancı’yı aday göstermesiyle birlikte kavgaya dönüştü. İlk olarak Soyer'in eşi Neptün Soyer’in iddialara göre Seferihisar’da vatandaşları arayarak 31 Mart seçimlerinde Nişancı’ya destek istediği konuşulmaya başlandı. Seferihisar’da neredeyse iki kişiden biri Neptün Soyer tarafından aranmıştı. Soyer çifti  tartışmaların alevlenmesi üzerine bu iddiaları yalanladılar.

‘DESTEKLEMİYORUM’ DEDİ…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Memleket Partisi Seferihisar Belediye Başkan adayı Hamit Nişancı'ya destek verdiği iddialarına sert sözlerle yanıt vererek herhangi bir desteğin söz konusu olmadığını belirtti.  Soyer, “Ben CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanıyım, adını söylediğiniz kişiyle herhangi bir görüşmem ve ailece desteğimiz söz konusu değil. Bu dedikoduların nereden, nasıl ve ne için çıktığına anlam veremiyorum. Ben Seferihisar’da oturuyorum. Ne yapayım Seferihisar’daki evime de mi gitmeyeyim? Bu saatten sonra Seferihisar siyasetinde bu konunun konuşulmamasını diliyorum” dedi.

BU FOTOĞRAFLAR NE BAŞKAN?

Tunç Soyer’in ‘Desteklemiyorum’ dediği Nişancı’nın 6 Mart tarihinde yapılan lansmanı organize ettiği ortaya çıktı. MedyaRadar, lansman provasının fotoğraflarına ulaştı.

Lansman öncesi yapılan provalarda beyaz gömlekli bir kişi dikkat çekti. Sahnede Nişancı’nın ekibine  brifing veren bu kişi Tunç Soyer’in 15 yıldır yanından ayırmadığı danışmanı Kıvanç Ege’den başkası değildi.

Ege, Nişancı’nın 6 Mart’ta yaptığı lansmanı Tunç Soyer’in talimatıyla organize ettiği bu fotoğraflarla kanıtlanmış oldu. Sadece bu fotoğraf mı? Şoförü Hüseyin Sezer'in eşi Nilüfer Sezer’in de Nişancı’nın Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında görülmesi üzerine herkes  ‘Tunç Soyer bütün ekibiyle Seferihisar için seferber olmuş’  demeye başladı.