Gündem
05 Mayıs 2011 13:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:19

"BIÇAĞI KALÇAMA SAPLADI"! ALİ TEZEL KAPIDAN GİRDİ MERDİVENDEN KAÇTI

Eşini bıçakladığı suçlaması ile yargılanan Habertürk yazarı Ali Tezel, adliyeye kapıdan girdi, merdivenden kaçtı.

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel'in boşanma sürecinde olduğu eşini "yaraladığı, tehdit ve hakaret ettiği" iddiasıyla 8 yıl; eşi Meryem Tezel'in ise 'tırnakla yaralama' suçundan 3 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması gergin geçti.

Çift, mahkemede küfür içeren diyalogları da anlattı. Duruşma sonunda Ali Tezel kimseye görünmeden girdiği adliyeyi, yangın merdiveninden terk etti.

Üsküdar 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ilk savunmayı Meryem Tezel yaptı.

KULAĞIMA YAPIŞTI VE...

Tezel olay anını şöyle anlattı:

"Kapıyı kırıp banyoya girdi. Elinde bıçak vardı. Direkt kulağıma yapıştı. 'Çabuk parayı ver, yoksa kulağını keseceğim' dedi. Ben de vermeyeceğimi söyleyince kulağımı kesti, sonra da bıçağı kalçama sapladı" dedi.

100 BİN DEĞİL 10 BİN KAZANIYORUM

Ali Tezel ise eşinin yalan söylediğini iddia etti. Meryem Tezel'in 'Aylık 100 bin lira kazanıyor' iddiasına rağmen mahkeme heyetine kazancının aylık 10 bin lira olduğunu belirten Tezel, "Kendisini yaralamadım, tehdit ve hakaret etmedim. Tartıştık ancak bıçaklama veya yumruklama izi yoktu" dedi.

VİP Mİ BİP Mİ?

Ali Tezel'in baldızı ile aldattığı eşi Meryem Tezel yazdığı son kitap ile geçen hafta gündeme gelmişti. Kitapta çarpıcı iddialar vardı. Tezel şunları söylemişti:

- PARAYI BULUNCA DEĞİŞTİ: Yokluk içinde bir hayat geçirdik. Ali para kazandıkça değişti.

- DÖVERKEN PARMAĞI KIRILDI: Ali Ankara'ya arkadaşıyla gitmiş, tek dönmüştü. 'Neden' diye sordum? Sinirlendi, beni sandalyenin bacağıyla dövdü. Onun da parmağı kırılmıştı.

- GİZLİ DANIŞMANLIK: Ali, müfettişlik yaptığı dönemde el altından şirketlere danışmanlık yapıyordu.

- AYLIK GELİRİ 30 BİN: Kitaptaki  Ali Tezel'in mal varlığına ilişkin belgeler ile aylık gelirinin 30 bin lira olduğu yer alıyor.