Gündem
06 Nis 2024 23:05 Son Güncelleme: 06 Nis 2024 23:09

Beyoğlu'ndaki İsrail protestosuna gözaltı! Ters kelepçe ile götürüldüler

İstanbul Taksim Meydanı'nda Türkiye ve İsrail arasındaki ticaretin durdurulması için protesto düzenleyen eylemcilere polis müdahale etti. Protestocuların etrafını çembere alan polis, göstericilerin bazılarını ters kelepçeyle gözaltına aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, o anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak gözaltına alınan gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yapan protestocular, "İsrail'le ticareti kes dedik, katliama ortak olmak dedik. 7 Ekim'den beri İsrail'le milyar dolarlar hacminde ticaret yapıldı. İsrail'e çelik, beton Türkiye'den gidiyor" sözleriyle yapılan ticaretin sonlandırılması gerektiğini ifade etti.

TERS KELEPÇE GÖZALTINA ALINDILAR
Ancak protestocuların etrafını bir anda çevik kuvvet polisleri çevreledi. Birçok kişi ters kelepçe gözaltına alınarak polis aracına bindirildi.

"GÖZALTINDAKİ GENÇLER DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gözaltına alınan gençlere sahip çıkarak görüntülere tepki gösterdi. Özel şunları söyledi: "İstanbul'daki bu görüntüleri büyük üzüntüyle takip ettim. 'İsrailile Ticarete Dur De' sloganıyla İstiklal Caddesi'ne çıkan gençlere yönelik bu muamele; ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve anayasaya açıkça aykırıdır. Gözaltındaki gençler derhal serbest bırakılmalıdır. Süreci yakından takip ediyoruz."

BAKAN YERLİKAYA: PROTESTO BİTTİKTEN SONRA BİR GRUP UYARILARA RAĞMEN DAĞILMADI
Olaylara ilişkin İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından şunları kaydetti: "Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış, devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir.

2 EMNİYET GÖREVLİSİ AÇIĞA ALINDI
Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38'i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir."