Gündem
01 Şub 2010 23:44 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:04

BEYOĞLU - GÖZÜN GİBİ BAK ÖDÜLLÜ FOTOGRAF YARIŞMASI SONUÇLANDI!.. (FOTO/HABER)

Beyoğlu Belediyesi ile Atlas Dergisi´nin ortaklaşa düzenlediği, "Beyoğlu- Gözün Gibi Bak" isimli fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yarışmada birinciliği `Ahmet Tarımcı - Beyoğlu Çeşitlemesi 1´ adlı eseriyle kazandı.

Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye´nin keşif ve coğrafya dergisi Atlas´ın ortaklaşa düzenlediği "Beyoğlu - Gözün Gibi Bak!" başlıklı fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Amatör ya da profesyonel bütün fotoğrafçılara açık yarışma, İstanbul´un en özel köşelerinden Beyoğlu´nu, dünyanın buluştuğu semti konu aldı; renklerine, zenginliğine, yaşama biçimlerine baktı.


1 Aralık 2009 - 15 Ocak 2010 tarihleri arasında yarışmaya katılan yaklaşık 1000 fotoğrafı değerlendiren juri dereceye girenleri belirledi. 6 eserin dereceye girdiği yarışmada birinciliği Ahmet Tarımcı. `Beyoğlu Çeşitlemesi 1´ adlı eseriyle kazandı. Böylece Tarımcı, 5 bin TL´lik ödülün de sahibi oldu. İkinciliği Ercan Aydeniz- Bekleyiş, üçüncülüğü ise Hüseyin Yıldız - Galata Kulesi adlı eseriyle aldı. Dereceye giren eserler, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi´nde 30 Mart - 8 Nisan 2010 tarihleri arasında fotoğraf severlerle buluşacak.


Dereceye giren eserler ise şöyle:
1. Ahmet Tarımcı  "Beyoğlu çeşitlemesi 1" (İstiklal Caddesi)
2. Ercan Aydeniz   "Bekleyiş" (Taksim Metrosu)
3. Hüseyin Yıldız    "Galata Kulesi" (Galata Kulesi)
Mansiyon 1. Aydın Berk Bilgin: "Zaman" (İstiklal Caddesi)
Mansiyon 2. Osman Bahri Turgut:  "Seçim" (Doğan Apartmanı)
Mansiyon 3. Cem Türkmen:  "Çekip Gitmek" (İstiklal Caddesi)