Gündem
25 Şub 2013 12:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

BEYAZ TV'DE CİNSİYET DEĞİŞTİRME TARTIŞMASI!

Ünlü Oyuncu Nil Erkoçlar'ın cinsiyet değiştirerek erkek olması magazin gündemine bomba gibi düştü. VİDEO

Üç hafta önce ameliyatla erkek olduğunu ortaya çıkan Ünlü Oyuncu Nil Erkoçlar’ın bu değişimi magazin gündemine bomba gibi düştü. Uyan Türkiye programına katılan Modacı Barbaros Şansal ve programa telefonla bağlanan Evlilik ve Aile Danışmanı Sibel Üresin, Erkoçlar’ın bu değişimini yorumladı. Şansal, ’İslam hiç bir şekilde tercihle cinsiyet değiştirmeye sıcak bakmıyor’ derken Üresin de, İslam dininin buna onay vermediğini söyledi.

Beyaz Tv’de Tahir Sarıkaya’nın sunduğu ’Uyan Türkiyem’ programında ünlü oyuncu Nil Erkoç’ların cinsiyet değiştirmesi tartışıldı.

’İSLAM DİNİ CİNSİYET DEĞİŞTİRMEYE SICAK BAKMIYOR’ : VİDEO

Evlilik Danışmanı Sibel Üresin, İslam dininin cinsiyet değiştirilmesine onay vermediğini hatırlatarak, ’ İslam buna onay vermiyor ben insanların görüşlerine saygı duyuyorum. Kişisel tercihi kendisini bağlar. Allah’ın rahmeti gazabından daha büyüktür. İnsan olduğu için saygı duyuyorum. Din buna sıcak bakmıyor. Kadın fahişelik yapıyordur ne yapacağız buna. Rabbim göründüğümüz gibi olmayı bize nasip etsin ’ dedi.

’CİNSEL FARKLILIKTAN ÖNCE VİCDAN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KONUŞALIM’

Barbaros Şansal, ’ İnsanlar doğarken dinleri, adlardını dillerini kolayca özgürce seçemiyor. İslam hiç bir şekilde tercihle cinsiyet değiştirmeye sıcak bakmıyor. Doğuştan çift cinsiyetli doğduysanız idrar yolunuzda hangi cinsiyetin içindeyse o yöne operasyon yapılarak yapılarak o cinse gitmesi konusunda açıkca gelenekler var. İlahiyatçılardan, Diyanet’ten bunları öğrenebiliriz. Hiç bir şeyin sonradan olunmadığına inanıyorum. Yaratan Allah, onu da Allah yarattı. Her canlı eşit yaşam hakkına sahiptir. Cinsiyet değiştiren arkadaşlarımız var. Türkiye Cumhiyeti Dünya’da doğarken vatandaşına 2 ayrı nüfus cüzdanı veren tek ülke. Afganistan’da bir tek nüfus cüzdanı var. Ehliyet ve banka kartlarımız tek renk? Neden nüfus cüzdanları tek renk. Türkiye’de 2012 yılında 120 bebek vajinasız doğdu. Sağlık Bakanlığı’nın istatistiği burada. Onu da yaratan Allah. Cinsel farklılıktan önce vicdan özgürlüğünü konuşalım ’ dedi.

’HİÇ BİR PARTİYE YAKIN DEĞİLİM, BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYORUM’

Bu arada Şansal, genel seçimlerde TBMM’de milletvekili olmak için çalışacağını belirterek, ’Hiç bir partiye yakın değilim, bağımsız olarak meclise girmek istiyorum ’ dedi.