Gündem
03 Ara 2010 11:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

BEYAZ SHOW MU,DİSCO KRALI MI? KASIM AYININ LİDERLİK TAHTINDA HANGİSİ VAR?

Kasım ayında ekranlarda en çok çekişme talk show programlarında yaşandı

Medya takibi şirketi Interpress’in, ulusal yayın yapan kanalların yazılı basında çıkan haberlerini kapsayan ‘Televizyonun Medya Karnesi’ araştırma raporuna göre, Kasım ayında ekranlarda en çok çekişme talk show programlarında yaşandı. ‘Beyaz Show’ ile ‘Disco Kralı’ programlarının ay içindeki haftalarda dönüşümlü olarak liderliğini yakaladığı süreç sonunda gülen taraf 91 haberle ‘Beyaz Show’ programı oldu. ‘Disco Kralı’ 85 haberle ikincilikte kalırken, hakkında çıkan 25 haberle ‘Gecekondu’ programı ise üçüncü sırada yer aldı

Kasım’da da ‘Saba Tümer’ açık ara lider

İki bine yakın gazete ve dergide çıkan kanal haberlerinin tek tek incelenmesi neticesinde oluşan geçtiğimiz ayın ‘Televizyonun Medya Karnesi’ raporuna göre, yirmi bir kanalda yayınlanan 39 sohbet programı hakkında yazılı basında toplam 330 haber yayınlandı. CNN Türk’te ekranların güler yüzlü sunucusu Saba Tümer’in, magazin, sanat, iş ve spor dünyasından birbirinden ünlü konukları ağırladığı  ‘Saba Tümer ile Bu Gece’ programı 104 haberle liderliği geçtiğimiz ayda açık ara devam ettirdi. İkinci sırada 38 haberle Güneri Cıvaoğlu’nun siyasetten sanata pek çok ünlü konuğu ağırlandığı ‘Şeffaf Oda’ yer alırken, Nefise Karatay ve Naim Dilmener’in sunumuyla Türk Pop Müziği’nin eski dönemlerine yolculuk yapıldığı ‘Kimler Geldi, Kimler Geçti’ programı ise 19 haberle üçüncü oldu.

Kadın programlarında bu ayın lideri ‘Deryalı Günler’ oldu

Kanalların aylık haber analizlerinin yer aldığı raporda, kadın programları kategorisinde yazılı basında sekiz kanalda yayınlanan on bir program hakkında 89 haber yayınlandı. Kasım ayında ilk sırada hakkında çıkan 31 haberle Show TV’de yayınlanan özel tarifler, püf noktaları ve keyifli sohbetleriyle Derya Baykal’ın sunduğu ‘Deryalı Günler’ programı alırken, Show TV’de yayınlanan ve Seda Sayan’ın sunuculuğunu yaptığı ‘Sabahın Sedası’ programı 13 haberle ikinci sırayı aldı. ATV’de sunuculuğunu Esra Erol’un yaptığı ‘Esra Erol ile Evlen Benimle’ programı ise 11 haberle üçüncü oldu.

‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ birinciliği bırakmıyor

Interpress’in araştırma raporu verilerine göre,  geçtiğimiz ay televizyonda yayınlanan komedi programları içinde Kanal D’de yayınlanan ve BKM Mutfak bünyesinde oluşturulan ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ çıkan 152 haber rakiplerine fark atarak birinci sırayı yine kaptırmadı. Star TV’de yayınlanan Tolga Çevik’in oynadığı ‘Komedi Dükkanı’ 47 haberle ikinci olurken, Kanaltürk’te yayınlanan ‘Medyatip’ programı bu dizileri 14 haberle üçüncü sıradan takip etti.