Dünya
12 Eki 2023 10:50 Son Güncelleme: 12 Eki 2023 10:52

Beyaz Saray, Başkan Biden’ı yalanladı! ‘Fotoğrafları görmedi…’

ABD Başkanı Joe Biden’ın dün yaptığı açıklamaların ardından, bir Beyaz Saray yetkisi CNN'e yaptığı açıklamada, ne Biden'ın ne de yönetimini Hamas tarafından başları kesilen çocuk ya da bebeklerin fotoğraflarını görmediğini açıkladı.Yetkili, ayrıca bu yöndeki haberlerin Beyaz Saray tarafından doğrulanamadığını açıkladı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ve diğer ABD'li yetkililerin Hamas'ın İsrailli çocukların kafalarını kestiklerini görmediklerini veya bağımsız olarak doğrulamadıklarını açıkladı.

Açıklama, Biden'ın 'Amerikalıların neler olduğunu görmesi önemli. Bunu uzun zamandır yapıyorum. Teröristlerin çocukların kafalarını kestiği fotoğrafları göreceğimi, doğrulayacağımı hiç düşünmezdim' sözlerinin ardından geldi.

Beyaz Saray sözcüsü, başkanın yorumlarının Netanyahu'nun sözcüsünün iddialarına ve İsrail'den gelen basında çıkan haberlere dayandığını söyledi. Al Jazeera bu gelişmeyi 'geri adım' olarak nitelendirdi. ABD merkezli Daily Beast ise 'Beyaz Saray Biden'ın yorumlarını geri çekmek zorunda kaldı' yorumunda bulundu.

BEYAZ SARAYDAN BİDENIN AÇIKLAMALARINA DÜZELTME

BBC, Biden'ın yorumlarına açıklık getirmek için Beyaz Saray'a ulaştı. Bir Beyaz Saray yetkilisi BBC'ye Biden'ın bu tür görüntüleri görmediğini söyleyerek başkanın açıklamalarından geri adım attı. Yetkili, 'Biden İsrail'den gelen haberlere atıfta bulunuyordu' dedi.