Televizyon
15 Nis 2010 23:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:14

BENİ ÇOK KIRDI! DUA ETTİM 'ALLAH'IM ONU EN TEPEDEN AL' ALMIŞLAR!

Kurtlar Vadisi`nde Zaza Dayı rolü ile büyük ilgi gören Ali Sürmeli, Hilal TV`de yayınlanan "Gözaltı" programında Ertuğrul Özkök`e büyük tepki gösterdi...

Hilal TV`de yayınlanan Esra Elönü`nün sunduğu Gözaltı programının bu haftaki konukları sinema ve tiyatro sanatçısı Ali Sürmeli ve Hürriyet muhabiri Ersin Kalkan`dı. Keyifli bir sohbet içinde geçen programda konu Ertuğrul Özkök`e gelince Ali Sürmeli büyük tepki gösterdi. Hürriyet Gazetesi`nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök`ün bir dönem kendisini hedef gösterdiğini söyleyen Ali Sürmeli, Hürriyet yazarı Ersin Kalkan`a zor onlar yaşattı.

Ali Sürmeli 10 yıl önce Kültür Bakanı’na ‘sırıtma bakan istifa et’ tepkisi Hürriyet’te ‘Rezalet’ başlığıyla manşet olmuş. Ali Sürmeli dönemin Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e tepkisi şu cümlelerle dile getirdi:

’ERTUĞRUL ÖZKÖK PAŞA’

“Bu bir gerçek, ‘sırıtma bakan istifa et’ dedim. Ağzımı kapattılar, yumrukladılar. Sürüklediler. 10 sene önceydi. Ertesi gün gazeteyi bir açtım. Ertuğrul Özkök Paşa diye bir gazeteci vardı. O da gazeteciler paşası. Hürriyet gazetesinden birinci sayfaya çıkmışım. Gazeteyi bir açtım, bağıran ben başlık ‘Rezalet’… Tabi o bir asker olduğu için Ertuğrul Özkök Paşa… Ben onun gibi düşünmüyorum. Onun gibi düşünmüyorum ve onun kullandığı lafları ağzıma almak istemiyorum. Ayıptır çünkü. Patronun adamı olmak paşası, maşası olmak öyle bir şey değil. Patron beni kutluyor, maşası beni rezil ediyor. Dua ettim ‘Allah’ım onu en tepeden al’ almışlar ama yazar olarak devam ediyor.”

’PAŞA PAŞA RESİM ÇİZSİN’

Ali Sürmeli, Hürriyet’te uzman muhabir olarak görev yapan Ersin Kalkan’a dönerek “Daha çok hürriyet isteyince demek ki Özkök’ü gönderdiniz. Özkök yazar olarak devam ettiği sürce ben gazete almayacağım. Ya da benden özür dileyene kadar.” dedi.

Ersin Kalkan’ın “Ne yapsın?” sorusuna sürmeliden ilginç bir öneri geldi:

“Kenan Evren’le paşa paşa resim çizsin. Beni çok kırdı. Ben beraat ettim, aynı gazete küçücük verdi haberi.”


haber7