Gündem
27 Eyl 2010 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:39

BEKİR COŞKUN'UN İŞİNE SON VERİLMESİNE BEN KARŞI ÇIKTIM AMA PATRONUN DEDİĞİ OLDU!

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, bugün NTV Yazı İşleri'nde Ruşen Çakır'ın konuğuydu.

Ruşen Çakır Altaylı’ya Başbakan Erdoğan’ın Cumartesi günü gazetelerin yayın yönetmenleri ve televizyon kanallarının medya grup başkanlarıyla yaptığı kahvaltılı toplantıda Kenan Tekdağ’ın yaptığı açıklamayı hatırlatarak Bekir Coşkun’un Habertürk’teki yazılarına son verilmesi konusunu sordu. Altaylı bu konuda şunları söyledi:

Bekir Coşkun’un ayrılmasının ardından geçen hafta Hüseyin Çelik beni aradı. 'Niye çıkardınız?' dedi. ‘Benimle alakası yok. Patronun bir görüşü vardı. Yazı üslubunun gazeteye uymadığını söyledi. Ben buna karşı çıktım ama sonunda patronun dediği oldu’ dedim.

Turgay Bey, kendisini arayan Hüseyin Çelik’e ‘Şahsi kararımdır’ demiş. Turgay Bey’le 10 gün süren görüşmemiz oldu. ‘Ben kalsın’ dedim. Sonuçta patronda öte bir şey söylemek mümkün değil.

Defalarca Turgay Bey’e ‘Hükümetin baskısı var mı’ diye sordum. ‘Baskı yaparlarsa ben tam tersi tavır alırım. Hiçbir baskı yok’ dedi.

Bekir Coşkun, Babıali’de en sevdiğim 3-5 kişiden biridir. Şahsi dostumdur, iki gün önce Cunda’daki evine gittim. Adam gibi adamdır. Ben kendi açımdan kayıp olarak görüyorum.

Şimdiki niyeti köşe yazarlığını bırakmak yönünde. Medyada yazmaktan mutlu değil. ‘Bu sıkıntıya, sterse dayanma gücüm kalmadı’ diyor.

Eser Karakaş’ın Bekir Coşkun hakkında ahkam kesmesi hakikaten ayıptır. Bekir Coşkun kim, Eser Karakaş kim.