Gündem
17 Kas 2011 20:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:00

BDP'LİLER HER GÜN FIRÇA YİYOR!

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, BDP, KCK ve PKK ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, KCK operasyonlarıyla beraber, artık şehirlerde eskisi gibi eylem yapılamadığını, eylem kabiliyetlerinin büyük ölçüde sınırlandığının herkes tarafından daha iyi görüldüğünü belirtti.

HER GÜN FIRÇA YİYORLAR
BDP’nin KCK operasyonlarına karşı sert tavır almasının altında bir inançtan öte PKK baskısının bulunduğunu, BDP’lilerin her gün ‘fırça yediğini’ ve dolayısıyla onların da bu ‘fırçanın gereğini yerine getirdiğini’ ifade eden Tayyar çok önemli de bir iddiaya yer verdi.

BDP'LİLER OPERASYONLARIN YERİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
Şamil Tayyar, “Bazı BDP’li milletvekilleri dost sohbetlerinde bu operasyonların yerinde olduğunu söylüyorlar. Çünkü, bu operasyonlar arttıkça BDP’li siyasetçiler de daha özgür ifadeler kullanmaya başladılar. KCK operasyonları Kürt siyasetçisini, Kürt aydınını, Kürt entelektüelini özgürleştirme operasyonudur. Bunu kabul eden ve gören bazı BDP’li milletvekilleri var ve bunu özel sohbetlerde ifade ediyorlar ancak, PKK vesayeti nedeniyle resmi açıklamalarına bunu yansıtmıyorlar ve resmi platformlarda çok ağır ifadeler kullanıyorlar. Yani ikili oynuyorlar diyebiliriz.” dedi.

İDDİAMIN ARKASINDAYIM
Daha önce, PKK vesayetinin bölgede ortadan kaldırılması halinde BDP’nin Türkiye genelindeki oyunun yüzde 1’i bile geçmeyeceği iddiasında bulunduğunu ifade eden Tayyar, “Bu iddiamın hala arkasındayım.” dedi.

OY VERMELERİ İÇİN KANDİL'İ ARADILAR
BDP’nin şu anki yüzde 5-6 oy aralığına da Doğu ve Güneydoğu ile İstanbul, Mersin gibi büyükşehirlerde vatandaşların, PKK tarafından tehdit edilmesiyle ulaştığını belirten Tayyar, “Hatta Bazı BDP’li yöneticiler başka yerlere oy verme ihtimali bulunan aşiretlerin ve kurumların telefonlarını Kandil’e vererek, Kandil’den tehdit edilmelerini sağlamışlar.” dedi.