Gündem
20 Ara 2011 19:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

BDP'Lİ VEKİLLERDEN DİHA'YA DESTEK ZİYARETİ!

BDP milletvekilleri dayanışma amacıyla Dicle Haber Ajansı Ankara Bürosu'nu ziyaret etti.

DİHA Ankara Bürosu'nu ziyaret eden BDP milletvekilleri, DİHA ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, bu saldırılarla sonuç alacaklarının hesabını yapanların yanıldığını belirtti.

BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder, Nursel Aydoğan, Adil Kurt, Sırrı Sakık, Sebahat Tuncel ve Mülkiye Birtane dayanışma amacıyla Dicle Haber Ajansı Ankara Bürosu'nu ziyaret etti.

Geldikleri sırada henüz arama sonlanmadığı için milletvekilleri polislerinde bulunduğu büroya geçti. Yaklaşık yarım saat orada kalan milletvekilleri ve Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, çıkışta basına açıklama yaptı. İlk konuşmayı yapan Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, basın özgürlüğüne bugün bir darbe daha vurulduğunu kaydetti.

Aykol, özellikle DİHA merkezli birçok ilde eş zamanlı baskınlar yapıldığını belirterek, birçok kişinin gözaltına alındığını ve bürolarda aramaların hala sürdüğüne işaret etti. Eskiden gazetelerinin bombalandığını, mühürlendiğini belirten Aykol, "Bugünde bürolarımızı bastılar. Sonuç alacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Eskiden başka yöntemlerle sonuç alamayanlar bugün hiç alamazlar. Bu imkansız" dedi. Bürolarda bütün bilgisayarlara el konulduğunu, hiçbir çalışma yapamayacak durumda olduklarını belirten Aykol, basını DİHA ve Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmaya davet etti.

Aykol'dan sonra BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü açıklama yaptı. Kürkçü, DİHA ile dayanışma için orada olduklarını ifade ederek bu saldırılarla sonuç alacaklarının hesabını yapanların yanıldığını kaydetti.

Kürkçü, "İmkansız bir şeyle uğraşıyorlar. Çünkü bir halkı hapsetmeye çalışıyorlar. Gazetecileriyle, sendikacılarıyla, siyasetçileriyle bir bütün bu halkın tüm temsilcilerine yöneliyorlar. Bu zulmün bir yerde duracağını biliyoruz. 1990'larda da öldürmelerle geldiler. Ne oldu sonuç aldılar mı?" diye sordu.

Kürkçü, "Yaşadığımız durum Sisyfos efsanesine benziyor. Bu efsane aslında devam ediyor. Taşı dağın başına götürüyoruz tekrar yuvarlanıyorlar. Ama biz vazgeçmeyeceğiz" dedi. Kaderlerinin halkın kaderinden ayrı olmadığını ifade eden Kürkçü sonuna kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.