Gündem
22 Şub 2011 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

BAYRAMDA ÇALIŞAN GAZETECİLERE MÜJDE!

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, bayramda çalışan gazetecilere beklenen müjdeyi verdi..

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Bayram Gazetesi'nin çıkarılması yönünde çalışma başlattıklarını belirterek, "Gazeteciler bundan sonra bayramda tatil yapacaklar. Bayram Gazetesi çıkacak. Çalışmak isteyenler buyursun çalışsın. Hiç değilse gazetecinin iki bayram tatili olsun" dedi.

Basın İlan Kurumunun "Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor-Geleceğin Medyasına Hazırlık" başlığıyla düzenlediği etkinliklerin dördüncüsü Antalya The Marmara Otel'de yapıldı.

Toplantının açılış oturumunda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, kurum olarak Türk basınını güçlendirmek, özgür ve çok sesli bir basının oluşmasına katkıda bulunmak için çalıştıklarını söyledi. Kendine yeten, ekonomik bağımsızlığı olan gazeteler, televizyonlar, internet medyası ve radyolar oluşturmak istediklerini kaydeden Atalay, bu hedefe ulaşmanın da "hayal" olmadığını söyledi.

BAYRAM GAZETESİ GELİYOR

Geçmişte bayramlarda "Bayram Gazetesi" çıkarıldığını ve basın mensuplarının da tatil yapma şansı yakaladıklarını hatırlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sonra bir şey oldu gazeteler bayramda da çıkmaya başladı. Sırf inat yüzünden. Kazandıkları yok. Zarar ediyorlar. İlan yok, reklam yok. Az reklam var. Ama sırf başka gazeteler çıkıyor diye çıkıyorlar. Biz bir görüşme yaptık. Patronların tamamı, 'Eğer başkaları da çıkmazsa biz de çıkmayacağız' dediler. Protokolü hazırlıyoruz. Gazeteciler bundan sonra bayramda tatil yapacaklar. Bayram Gazetesi çıkacak. Çalışmak isteyenler buyursun çalışsın. Hiç değilse gazetecinin iki bayram tatili olsun. Bunu çözmek zorundayız."