Televizyon
01 Şub 2011 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

BAYAN KANIT'IN HEDEFİNDE MÜGE ANLI MI VAR?

Kanal D'nin farklı dizisi Kanıt'ın son bölümü sanal alemde de büyük bir tartışma başladı.

İzleyenler dizideki karakterin Müge Anlı olduğu görüşünde birleşti.

Kanal D'nin benzersiz formatıyla dikkat çeken dizisi Kanıt bu hafta yayınlanan bölümüyle ortalığı birbirine kattı. Küçük bir çocuğun kaçırılmasının işlendiği bölümün finalinde gözyaşları sel olup aktı.

Yapımcılığını ve Genel Yönetmenliğini Abdullah Oğuz, Yönetmenliğini Biray Dalkıran, hikayesini Prof. Dr. Sevil Atasoy, Selin Atasoy Hartevioğlu, senaryosunu Ahmet Saatçioğlu ve Görüntü Yönetmenliğini Ege Ellidokuzoğlu'nun üstlendiği Kanıt'ın 28. bölüm sonrası sanal alemde de büyük bir tartışma başladı. İzleyenler Seyhan rolünün Müge Anlı, Küçük Ali'nin ise Çorlu'da dövülerek öldürülen 6 yaşındaki Muhammed Fırtına olduğu görüşünde birleşti.

SANAL ALEM KANIT'I TARTIŞTI

İşte sanal alemde Kanıt'ın 28. Bölümü için yazılanlar...

- Bugünkü bölümde, kayıp çocuk ali'yi mucizevi bir şekilde komiser orhan'a canlı olarak buldurdukları için, alınlarından öpmek istediğim senaristlere sahip olan dizidir. evet çok safça oldu yaşaması ama biz de safça sevindik ne güzel...

- Bu haftaki bolumde, meşhur Dilber Fırtına olayını işleyerek gerçek kesitin 10 gömlek üstünü yaptıklarını kanıtladılar bizlere.

- Dünkü bölüm mütişti... Bu dizi hiç bitmesin sezon felan olmasın n'olursunuzzzzz...

- Çok iyi bir bölümdü. Gecenin birinde gözyaşlarımıza engel olamadık. Keşke gerçek hayattaki çocugun sonu da filmdeki gibi bitebilseydi; çok üzgünüm

- Bu olay gerçekte yaşanmış dilber fırtına olayıydı. dün mahkemesi vardı ve marta ertelendi. çocuk gerçekte öldü. sorguda her şeyi itiraf eden adam ise hapiste kendini asıp intihar etti.

- Bu gece ki bölüm şahaneydi zaten dikkatlı izleyenler hareketlerden kaçamak sözlerden anlamalıydı Müge Anlı'daki Melih olayına gönderme yapılmış...

- Dilber Fırtına vakasına benziyor... Sonunda ormanda bataniyeyi kaldırıp çocuğa bakıyordu Başkomiser Orhan ağlıyordu.. Orada ölmediğini anladığında çok sevinmişti. Ama ben babamın ölümünü hatırladım bir an ... Gözümün önünde ölmüştü Babam.. Duygulandım .. Ağladım.. ALLAH kimseye evlat acısı vermesin ! ALLAH bu kayıp ve öldürülmüş çocuk ve gençlerimizin ailelerine sabırlar versin. Ben 1-2 saat saat zor dayandım.. onlar nasıl dayanacak ?

- Süperdi ya çok duygulandım tek olsaydım aglardım walla.ne analar warya ya

- ilk defa kanıtı izlerken ağladım...

- Çok etkileyici bir bölümdü... Ben ilk defa kanıtı izlerken ağladım.. Ne etkileyici,ne mükemmel bir yapımdır bu.. Resmen içine aldı beni bu bölüm...

- Anamm ne değişik bir bölümdü yahuu...

- Ağlıyorum şu an...

SEVİL ATASOY AÇIKLADI: OLAY TÜRKİYE'DE GEÇMİYOR

Gerçek olaylardan esinlenilerek ekrana taşınan Kanıt Dizisinin konsept danışmanı ve sunucusu Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tartışmaların ardından konuya açıklık getirdi.

"Bilindiği üzere yurt içinden ve yurt dışından yaşanmış gerçek olayları ekrana taşıyoruz. Kanıt'ın geçtiğimiz Pazartesi gecesi ekrana gelen bölümünde Küçük Ali'nin kayboluşunun işlendiği konunun Türkiye ile ilgisi bulunmamaktadır.

Kaybolanların ya da katillerin arandığı televizyon programları Hindistan'da oldukça popüler. Bölümde iki konu birden işledik. Biri Hindistan'da diğeri ise İngiltere'de yaşanan iki benzer konuyu bir araya getirdik.

Konunun Müge Anlı ya da Muhammed Fırtına ile ilgisi bulunmamaktadır.

Çocuk kaçırmalar evrensel bir sorun. Televizyon aracılığıya çocukları aramakta yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Kısacası benzeri olaylar sadece ülkemizde yaşanmıyor. Bu arada dört gün sonra ormanda bulunan Küçük Ali'nin nasıl olupta yaşayabildiği tartışmalarını anlamsız buluyorum. Bir kere mucizeler her zaman olur. Bunun bir çok örneği var.

İkincisi bu diziyle, özellikle bu bölümle vermek istediğimiz bazı sosyal mesajlar vardı. Onu da ulaştırabildiğimize inanıyorum."