Gündem
03 Ara 2010 15:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

BAYAN KANIT KOLLARI SIVADI! SEVİL ATASOY MÜGE ANLI'YA RAKİP Mİ OLACAK?

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Eski Başkanı Prof Dr. Sevil Atasoy, CNNTÜRK'te Saba Tümer'in konuğu oldu.

CNN Türk’te Saba Tümer’in konuğu olan İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Eski Başkanı Prof Dr. Sevil Atasoy- Ekinci, konuşmayı ve topluma bir şeyler anlatmayı çok sevdiği için şu an yayında olan Kanıt dizisinin kendisini kesmediğini açıkladı.
"Kanıt" adlı televizyon dizisini sunan eski Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, üçüncü evliliğini yakın zamanda kendisinden 23 yaş küçük gazeteci Hüseyin Ekinci ile yapmıştı. Saba Tümer’e gençliğin beyinde bittiğini söyleyen Sevil Atasoy, mutluluğunu bir televizyon programıyla iş hayatına taşıyacağını açıkladı.

BU KEZ KAHKAHA ATAMADI

Canlı yayında attığı kahkahalarla bütün dikkatleri üzerine toplayan Saba Tümer, uzun zamandır ilk kez neredeyse kahkaha atmadan bir programı tamamladı. ’Bayan Kahkaha’, ünlü kriminaliste toplumu yakından ilgilendiren ve hassasiyet oluşturan sorular sordu. Pedofiliden, ensest ilişkilere, suçların önlenmesinden Kanıt dizisine, kainatın düzeninden DNA’ya kadar bir çok önemli konu hakkında merak ettiklerini konunun uzmanına soran Tümer ilginç cevaplar aldı.

Prof. Dr. Sevil Atasoy Ekinci’nin "Her Fen Bilimcinin geldiği son nokta Allah’tır" şeklinde verdiği röportajdan alıntılar yaparak söyleşiye devam eden Saba Tümer aldığı cevaplar karşısında konuğuna olan hayranlığını gizleyemedi. İlk kez duyduğu sözler karşısında ise yeri göğü inleten kahkahalarını bir sonraki konuğuna saklamak zorunda kaldı.

KANIT’IN DÜNYADA BENZERİ YOK

Programda Kanal D’de pazartesi geceleri yayınlanmakta olan Kanıt Dizisi hakkında da konuşan Prof. Dr. Sevil Atasoy Ekinci Kanıt Dizisi’nin dünyada bir eşinin olmadığını söyledi. Bayan Kanıt, Bayan Kahkahaya konu hakkında şunları anlattı.

"Dünyanın hiç bir yerinde bu formatta bir dizi yok. Yani meslekten bir profesyonelin araya girerek deliller ve bu delillerle ilgili bilimsel açıklamalar yapması ilk kez ekranlara taşınıyor. Herkes bunu bir program gibi algılıyor ama Kanıt programdan çok bir dizidir ve bu format yönetmen Abdullah Oğuz’un düşüncesidir. Benim bu diziye evet dememin nedeni yıllardır üniversitede ve gittiğim, konuştuğum her yerde farkındalığı artırmak için söylediklerimi daha geniş kitlelere anlatmaktı. Böylelikle hem adalet hizmetlerindeki kaliteyi artırmayı hem de suç işlemeye meyilli kişilere ’ Ne yaparsanız yapın iyi bir olay yeri inceleme ve soruşturma ile mutlaka yakalanırsınız’ mesajını vermekti."

EŞİ İLE TARTIŞMA PROGRAMI YAPACAK

Saba Tümer’le Bu Gece programının sonunda ise Prof. Dr. Sevil Atasoy Ekinci’den sürpriz bir açıklama geldi. Ünlü kriminalist gazeteci eşi ile yüksek tansiyonlu bir tartışma programı yapmak istediklerini söyledi.

Prof.Dr. Atasoy-Ekinci açıklamasında eşinin hazırladığı soruları önceden kendisine vermeyeceğine emin olduğunu bu yüzden çok farklı ve değişik program olacağına inandığını, konu üzerinde bir iki televizyon ile görüştüklerini diğer televizyonlardan da bazı tekliflerin olduğunu belirterek "Bütün teklifleri değerlendireceğiz ve en uygun kanalda haftada bir kez olmak üzere birlikte bir program yapacağız. İlk bölümde sadece ikimiz olacağız ama ikinci bölümde konuklarımızla gündemi tartışacağız." dedi.

MÜGE ANLI ÇOK BAŞARILI AMA...

Prof. Dr. Sevil Atasoy Ekinci programdan sonra yaptığı açıklamada hazırladıkları formatın Müge Anlı’ya benzemeyeceğini söyledi. Atasoy-Ekinci şöyle konuştu. "Müge Anlı’nın formatı ile uzaktan yakından ilgimiz olmayacak. Saba Tümer’in programında Müge Anlı’nın isminin geçmesinin nedeni Almanya, İngiltere ve Hindistan’da başarılı örneklerini gördüğümüz ’CrimeWatch’a benzemesi ancak orada telefon ihbarlarını bu konuda eğitilmiş polislerin karşıladığını belirtmek içindi. Müge Anlı çok başarılı ve son derece önemli bir katkı sunmaktadır. Ama biz çözülmemiş olayları çözmek ya da kayıpları bulmak gibi bir amaç gütmüyoruz. Biz haftanın kriminal olaylarını değişik açılardan incelemek istiyoruz"