Gündem
04 Mayıs 2010 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

BASININ DÜŞMANLARI LİSTESİ YAYINLANDI!.. PEKİ LİSTEDE KİMLER VAR?

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, 40 kişilik "basın özgürlüğünün düşmanları" listesini açıkladı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Hu Cintao’yu, basın özgürlüğünün "düşmanları" listesine aldı.

Merkezi Paris’te bulunan örgütün, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayımladığı liste, "basına dayanamayan, basını düşman olarak gören ve gazetecilere doğrudan saldıran 40 siyasetçi, hükümet yetkilisi, dini lider, milis ve suç örgütlerinden oluştu.

Listeye Putin ve Hu’nun yanı sıra Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, Taliban lideri Molla Ömer ve Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov da dahil edildi.

Putin için "Bu eski KGB yetkilisi için anahtar kelime kontroldür: Devleti kontrol, ekonomik ve siyasi güçleri kontrol, jeopolitik stratejik çıkarları kontrol ve medyayı kontrol" ifadeleri kullanıldı.

Listede ayrıca Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Libya lideri Muammer Kaddafi ve Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe yer alırken, İspanya’dan ETA örgütü, Kolombiya’dan FARC örgütü, Meksika’dan da bazı suç kartelleri listeye dahil edildi.