Gündem
04 Eyl 2023 13:25 Son Güncelleme: 04 Eyl 2023 13:41

Basın İlan Kurumu’nda ‘otel parası’ skandalı! Personele yapılan ek ödemelere çarpıcı zam

Basın İlan Kurumu, şehir dışı göreve çıkan personeline ödediği günlük otel parası ile ilgili zam kararı aldı. ‘Mevcut fiyatlara göre kalacak otel olmadığı’ gerekçesiyle yapılan artış kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu, 2023 yılı 16. toplantısını 8 Ağustos’ta kurumun Genel Müdürlük binasında gerçekleştirdi. Toplantıda, resmi ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, basın çalışanlarına yönelik borç para ve gazetelerin kredi talepleri gibi konular görüşülerek karara bağlandı.

‘OTEL PARASI’ ARTIŞI DİKKAT ÇEKTİ

Toplantıda şehir dışı göreve çıkacak BİK personeline ödenen günlük otel parası ile ilgili alınan karar ise dikkat çekti.

KDV hariç olarak 2.246 TL (11.231/5) günlük otel parasının, ‘mevcut fiyatlara göre kalacak otel olmadığı’ gerekçesiyle KDV hariç 2.807 TL’ye çıkarıldığı ortaya çıktı.

EN DÜŞÜK ANA TABAN ÜCRET…

Tüm bunların yanı sıra şehir dışına çıkan personelin bütün ulaşım masrafları ve gün başına maaşının yüzde 4’ü oranında harcırah ödendiği de öğrenildi.

BİK Yönetim Kurulu tarafından alınan son kararlara göre, personelin maaş tablosuna göre en düşük ana taban ücreti ise 11.231 TL olarak kaydedildi.

 

KARAR TEPKİ ÇEKTİ

Bu ay açıklanacak Orta Vadeli Program’da (OVP) kamuya kemer sıkma önlemlerinin getirilmesinin beklendiği şu günlerde BİK’teki zam hamlesi tepki çekti. Personel için ultra lüks oteller yerine ekonomik otel ya da misafirhanelerin neden kullanılmadığı ise merak konusu oldu.