Gündem
09 Oca 2011 16:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:56

BASIN İLAN KURUMU ÖZEL REKLAMLARA DA EL ATTI!

Basın İlan Kurumu, özel sektör reklamlarının hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması için kolları sıvadı.

Türkiye’de yarım asırdan bu yana resmi ilan ve reklamların adil dağılımını yaparak, yerel ve ulusal basının maddi bağımsızlığı için çalışan Basın İlan Kurumu, özel sektör reklamlarının da hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması için kolları sıvadı.

Basının, özellikle yerel medyanın kaynak sorununun çözümüne katkıda bulunmak için harekete geçen Basın İlan Kurumu, ’Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor-Geleceğin Medyasına Hazırlık’ konseptinde çeşitli bölgelerde bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Birincisi 11 Ocak 2011 Salı günü Gaiantep’te gerçekleşecek programa Gaziantep başta olmak üzre Kahramanmaraş, Kilis, Adıyaman ve Urfa’dan yerel basının temsilcileri katılacak.

YEREL BASINA DESTEK

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Anadolu ve İstanbul medya sektörüne yeni bir heyecan getirecek projelerle ilgili şunları söyledi:

"Türkiye’nin dört bir yanında ’Türk Basını Reklamcısıyla Buluşuyor’ sloganıyla gerçekleştireceğimiz buluşmalarla özellikle yerel basının kaynak sorununun çözümü için önemli bir adım atıyoruz. Reklam dünyasının önemli aktörleri, neden yerel medyaya reklam vermediklerini, yerel basın nasıl bir değişim içine girerse reklam verebileceklerini yerel basının ayağına kadar giderek anlatacak, yol gösterecek. Akıl desteği verilecek. Akıl desteği paraya dönüşecek" dedi.