Gündem
05 Eyl 2011 12:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:46

"BAŞBUĞ TANIK OLARAK DİNLENSİN"

Korg. Mehmet Eröz'ün avukatı, mahkemeye İnternet Andıcı davasında "Başbuğ tanık olarak dinlensin" talebinde bulundu.

İnternet Andıcı davasının şüphelileri arasında bulunan Korg. Mehmet Eröz'ün avukatı mahkemeye verdiği dilekçede dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tanık olarak dinlenmesini talep etti.
Avukat İlkay Sezer adına yapılan yazılı açıklamada "Kamuoyunda adı İnternet Andıcı olarak bilinen iddianamenin mahkemeye sunulması ve 12.09.2011’de duruşmasının yapılacak olması dikkate alınarak bugün itibarıyla (05.09.2011) İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına müvekkilimiz Korg. Mehmet ERÖZ’le ilgili olarak verdiğimiz dilekçe ile dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker BAŞBUĞ’un tanık olarak dinlenmesi talebini içerir bir dilekçe verdik" denildi.

Talebin Mahkemece kabul edilmesi halinde dava konusu olay ve iddiaların daha iyi anlaşılabileceğinin belirtildiği açıklamada söz konusu talep ve gerekçelerin sıralandığı dilekçeye de yer verildi.

Dilekçede şu görüşler savunuldu:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı (CMK m. 250 ile Yetkili Birim) tarafından Sayın Mahkemenize 2010/106 Esas Sayılı dava dosyası ile birleştirme talepli olarak sunulan 21.07.2011 tarih ve Soruşturma No:2011/1438 sayılı iddianamede müvekkil Korgeneral Mehmet ERÖZ’ün soruşturma konusu siteler aracılığı ile yürütülen illegal faaliyetlere hukuk koruması sağlamak amacıyla, sitelerin yeniden yapılandırılması yönünde düzenlemeleri içeren andıcın hazırlanmasında ara yönetici olarak görev aldığı iddia edilmektedir. Müvekkil soruşturma konusu andıcın hazırlandığı tarihte Genelkurmay Başkanlığı Harekat Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Soruşturma konusu andıç ile ilgili olmak üzere dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Sayın İlker Başbuğ’un tanık olarak dinlenmesini talep ediyoruz. "(dha)