Gündem
22 Haz 2009 11:45 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:47

BAŞBAKANLIK'TAN VERİLEN O FOTOGRAFIN ÖYKÜSÜ!.. FOTOGRAF, BİR GAZETECİNİN OĞLUNUN ÇIKTI!..

Başbakan'ın Babalar Günü nedeniyle servis edilen iki fotoğraftan birindeki çocuk, Radikal'den Tarık Işık'ın oğlu Ali. İşte Ali'yle Başbakan'ın öyküsü.

Anadolu Ajansı´nın Babalar Günü nedeniyle servise koyduğu iki fotoğraftan biri, Radikal´in Ankara Muhabiri Tarık Işık´ın oğlu Ali için tam bir sürpriz oldu. Fotoğrafın öyküsü:

Tarık Işık, iki yaşındaki oğlu Ali´ye ileride hatırlamaya değecek bir doğum günü hediyesi vermek istiyordu. Başbakanlık yetkililerine başvurdu, talep Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a iletildi. Başbakan, küçük Ali´ye 7 Ocak´taki doğum günü için randevu verdi. Randevu yeri Başbakanlık Makamı´ydı.

Randevu günü Ali, ciddiyeti bir çocuk için hiçbir anlam ifade etmeyen Başbakanlık koridorlarını çınlatıyordu. Belki de Ali´nin yarattığı neşeli gürültü yüzünden, Erdoğan´ın özel kalemi annesi ve babasıyla birlikte Ali´yi fazla bekletmeden içeri aldı.

Ali içeriye girer girmez karşısında bulduğu `Dede´nin boynuna atıldı. `Başbakan Dede´, çocuklar için iyi bir dede olduğunu ortaya koymaya niyetliydi. Babasına çok benzediğini söylediği Ali´yi kucağına alarak seven Erdoğan, torunlarının kendisini sesli öptüğünü anlatarak, Ali´nin bunu bilip bilmediğini sordu.

10 dakikalık muhabbet
Çikolata şeker faslı geçildi, Erdoğan, Ali´yi kolayca bırakacak gibi değildi. Ali´ye hediye ettiği kırmızı oyuncak otomobili alarak, birlikte makam odasının halısı üzerinde arabacılık oynadı. Yaklaşık 10 dakika süren bu tanışmada, Ali´nin albümüne konulacak bol bol da fotoğraf çekilmişti.

Işık ailesi ve küçük Ali için bir sürpriz de dün yaşandı. Başbakanlık Sözcüsü Kemal Öztürk, telefon ederek Anadolu Ajansı´nın Babalar Günü nedeniyle servise koyacağı iki fotoğraf hakkında bilgi verdi. Fotoğraflardan birinde Erdoğan, kızı Esra´yla Berat Albayrak çiftinin çocuğu olan torunu Ahmet Akif´i salıncakta sallıyordu. Diğer fotoğrafsa, Ali´yle Erdoğan´ın Başbakanlık´taki buluşması sırasında çekilmişti.