Gündem
02 Kas 2010 12:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

BAŞBAKANLIK'TAN RTÜK'E ''ETİK'' İNCELEME!

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, RTÜK ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu hakkında inceleme başlattı...

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Türkiye Temsilciliği rüşvet iddialarına karışan ABD’li 3M firması ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) hakkında inceleme başlattı.

Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un haberine göre, Bazı RTÜK üyelerinin aldıkları 4 bin TL’lik lojman yardımına ek olarak aidatlarını kuruma ödettikleri, Ulaştırma Bakanlığı’nda 1300 TL maaşla çalışan bir personelin BTK’ye 3 bin TL maaşla nakledildikten kısa süre sonra “görevlendirme” yoluyla ve 3 bin TL maaşla Bakanlığa döndüğü, bir BTK üyesinin 2 yılda 291 gün şehir dışında “görevli” olduğu tespit edildi.

Kurul RTÜK’le ilgili incelemesini kendisine ulaşan bir şikâyet dilekçesine dayandırdı. Bu çerçevede bir uzmanını Üst Kurul’da çalışma yapmak üzere görevlendiren Kurul’un nihai kararını önümüzdeki ay vermesi bekleniyor, ancak bugüne kadar yürütülen çalışmalarda ilginç bulgulara rastlandı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, 4 bin TL lojman yardımı alan bazı üyelerin, oturdukları dairelerin aidatlarını, elektrik ve su faturalarını da kuruma havale ettikleri saptandı. Yapılan incelemede, promosyon karşılığı RTÜK personelinin maaşlarının yatırıldığı bankayla ilişkilerde de sorunlar olduğu saptandı. Personelin maaşının ödendiği bankadan alınan ikramiyelerin bir RTÜK personelinde toplandığı ve kuruma ait harcamaların buradan yapıldığı tespit edildi.

RTÜK’te yapılan çalışmanın ana konularından birini de RTÜK üyelerinin aldıkları harcırahlar oluşturdu. Bu çerçevede yine İstanbul’da ikamet eden bazı üyelerin hafta sonları bu kente gidiş gelişlerinde kurumdan harcırah aldıkları saptandı.