Medya
01 Mar 2013 10:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

BAŞBAKAN'IN SAĞ KOLU İMRALI ZABITLARI İÇİN KONUŞTU; O METİN YOK HÜKMÜNDEDİR!

Erdoğan'ın siyasi danışmanı AK Parti Ankara Milletvetili Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki köşesinde İmralı zabıtlarını yazdı.

Başbakan Erdoğan'ın en yakınındaki isim Yalçın Akdoğan, görüşmenin sızdırılmasını "çok büyük bir aymazlık" olarak niteledi ve "açık bir sabotajdır" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın siyasi danışmanı AK Parti Ankara Milletvetili Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki köşesinde bomba gelişmeyi yazdı.

Öcalan'ın tartışılan sözleri hakkında Akdoğan, "Bunların birçoğu denge olsun diye söylenen veya karşı tarafı bir noktada tutmak için edilen laflardır" ifadelerini kullandı. 

O METİN YOK HÜKMÜNDEDİR

"Önemli olan bunlar değil, Öcalan’ın hazırlayarak verdiği ‘taslak metin’dir" diyen yazar, tutanak için şunları söylüyor:

"Süreç açısından dün yayınlanan metin tamamen keenlemyekün (yok hükmündedir). Ayrıca Öcalan’ın BDP’ye sunduğu taslak metin ise, devlet tarafından kabul edilmiş falan da değildir. Hatta Öcalan bile bunun bir dayatma metni olmadığını söyleyerek Kandil ve BDP’nin görüşünü beklediğini vurguluyor. Hal böyle iken BAŞKA BİR MUHTEVANIN ÇÖZÜM MUTABAKATI GİBİ SUNULMASI SON DERECE YANLIŞTIR, AÇIK BİR SABOTAJDIR."

PKK SÜREÇTEN RAHATSIZ

Sürece BDP ve Kandil'in destek vermediği izleninimin güçlendiğini iddia eden yazar, Pervin Buldan ve Duran Kalkan'ın açıklamalarına işaret ediyor. Süreci baltalamaya yönelik üçüncü halkanın dünkü Milliyet'in haberi olduğunu savunan Akdoğan, kamuoyuna şu çağrıyı yapıyor:

"Daha önce de söylediğim gibi, Kandil böyle bir zamanda çözüme ulaşılmasını peşinde koştuğu hayallere aykırı görüyor. 2014’ten itibaren yaşanacak üç seçimin silahların gölgesinde geçmesini isteyen ve Suriye’de bir oldu bitti yapmaya çalışan PKK, makul bir zeminde sorunun aşılmasından rahatsızlık duyuyor.

Kamuoyunun basında çıkan haberlere aldanmadan çözüm iradesini koruması büyük önem taşıyor. Terör belasından kurtulmak gibi milli bir meselede basının daha duyarlı olması, bu tür sabotajlara alet olmaması gerekir. Bu, haberciliği aşan, psikolojik harekata alet olunan vahim bir durumdur. "