Gündem
06 Ağu 2012 00:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:00

BAŞBAKAN'DAN AĞIR SUÇLAMA: PKK'YA EN BÜYÜK DESTEĞİ MEDYA VERİYOR!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, A Haber'in canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, A Haber Ankara temsilcisi Murat Akgün moderetörlüğünde Gündem Özel’de Sabah gazetesi Genel yayın yönetmeni Erdal Şafak, Star yazarı Elif Çakır, Sabah yazarı Sevilay Yükselir, Star gazetesi Yayın yönetmeni yardımcısı Yusuf Ziya Cömert’in sorularını yanıtladı.

Murat Akgün, Erdoğan’a ilk olarak bugün yaptığı açıklamaları hatırlattı. Erdoğan’a haddini hudunu bildireceğimiz düşman ülkeler kim diye sordu.

Başbakan Erdoğan sözüne başsağlığı dileyerek başladı. Mücadeleyle ilgili özellikle ülke adı vermek sıkıntılı olabilir. Bunların hangi kaynaklardan geldiği belli. Bu komşu ülkelerde de var. Batıda da destek evren ülkeler var. Genel bir ifade olarak değerlendirirsek isabetli olur. Dağdakilerin verdiği destekler var, siyasi kollarının aldıkları destekler var. Ciddi anlamda aldıkları medya desteği var. Bir kısım medya hala destek veriyor. . Yurt içi, yurt dışı. Zaten bölücü terör örgütünün en önemli aradığı şey propagandasını yaptırabilmektir. Buna destek veren yazılı ve görsel medyadır. Daha önce gazete patronlarıyla genel yayın yönetmenleriyle çeşitli görüşmeler yaptık. Ama bu konuda beklenilen desteği alamadık. Gidip konuşup bir gazetecilik başarısı diye sunuyorlar. AKP iktidarını nasıl zayıf düşürebilirz bunun gayreti içindeler. Bu noktada taviz vermemiz asla söz konusu değil. Ana muhalafet partisi diyor ki biz kürt sorununu çözeriz. Ben gazeteci arkadaşlarıma soruyorum. Muhalefetin her hangi bir önerisini gördünüz mü? Çözmek için yola çıktı da ne getirdi. Şuanda öneri olarak bir şey var mı?