Gündem
05 Tem 2011 23:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:32

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN HAYATINI HANGİ DERS DEĞİŞTİRDİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT Okul kanalında geçmişiyle alakalı çarpıcı açıklamalar yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT Okul kanalındaki bir programa katılarak geçmişi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, çocukluğu, babası ve annesiyle olan ilişkisi, imam hatip lisesine gidişi ve futbolun hayatına kattıklarını samimi bir dille anlattı.

Başbakan Erdoğan promramda, çocukluğunda babasından korktuğunu söyledi ve ekledi "babam çok disiplinliydi." Erdoğan, imam hatip lisesine gitmesinin hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söylerken, futboldaki takım ruhunun da hayatına çok fazla şey kattığını ekledi.

"BABAMDAN KORKARDIM"
"Babamdan korkardım. Babam sert ve diplinliydi. Annem yürüyerek beni okula götürüp getirirdi. Ayaklarımda yamalı ayakkabılar öyle gidip gelirdik."

"SU VE SİMİT SATTIM"
"Çocukluğumda su ve simit sattım. Buz kalıpları alırdım, bu buz kalıplarını da su kaplarına koyar suyu öle satardım."

FUTBOLDAN KAZANDIĞI ŞEY NE?
"Futboldan kazandığım en önemli şey takım ruhu. Kollektif oyun, hep beraber hareket etme..."

HAYATININ DÖNÜM NOKTASI
Hayatımın dönüm noktası İmam Hatip'e gidişimdi. İhsan Hocam babamı davet etti. "Biz Tayyip'i, İmam Hatip Okulu'na gönderelim" dedi. Babam aslında ceberruttu ama İhsan Hocama da çok saygı duyardı. "Hocam siz nasıl takdir ederseniz" dedi. Bizim dünyamıza İmam Hatip böyle girdi. İmam Hatip'teki sosyal yaşam beni siyasete taşıdı.