Gündem
27 Ara 2012 17:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:33

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN MEDYAYA ODTÜ FIRÇASI!

Başbakan Erdoğan, Göktürk 2 uydusunun fırlatılışı ve ODTÜ'deki olayları eleştiren medyayı topa tuttu..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sincan 1. OSB’de, ASO 49. Yıl Başarı Ödülleri törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın özellikle medyaya yönelik mesajları dikkat çekiciydi.
 
İşte Başbakan Erdoğan’ın sözlerinden satırbaşları:

“Medyaya sesleniyorum. Siz bu ülkenin sevincini paylaşmak için ne zaman adımları atacaksınız? Ben iki fotoğraf üzerinde dikkatle düşünmenizi tavsiye ediyorum. Bir tarafta uzaya gönderilen bir uydu var. Diğer fotoğrafta ise en ilkel saldırı aracı olan ilk çağların hatta tarih öncesinin silahı olarak kabul edilen sapan var. Ama sapanla ne atılıyor? Demir leblebi atılıyor. Kime atılıyor polise atılıyor. Polis sonra düşman oluyor. Ertesi gün yazarlar utanmadan sıkılmadan polisler gaz sıktı yazıyor. Polis biber gazı sıkmış, ee ne yapacaktı. Çantaların içinde kilit taşları, Molotoflar. Onu da geç kampüsün içinde otomobil lastikleri yakılıyor.

Biz uydumuzun fırlatışını izlerken, dışarıda birileri sapanlarla taşlarla polisimize saldırıyor. Bu eyleme karışan sözde öğrenciler konusunda, onların sırtını sıvazlayanlar konusunda söyleyeceklerimi söyledim.

10 gündür işte o medya kuruluşları bu göstericilerin sırtını sıvazlıyorlar. Bunların avukatlığı yapılıyor. Bu gösteri kutsanıyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi ana muhalefetin genel başkanı çıkıyor bu şiddeti övüyor, onları teşvik ediyor.