Gündem
14 Mayıs 2013 18:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A FETHULLAH GÜLEN SORUSU; ZİYARET EDECEK Mİ?

Başbakan Erdoğan, ABD gezisi öncesi havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Reyhanlı saldırısına ilişkin zaafiyet iddialarına ilginç yanıt verdi, Emniyet ve MİT arasında kopukluk olmuş olabileceğini söyledi. Başbakan’a "ABD’de Fethullah Gülen’i ziyaret edecek misiniz?" sorusu da yöneltildi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu gezinin ekonomik ilişkileri kapsayan bir önemi var. Özellikle bölgemizde yaşanan son gelişmeler, başta Suriye olmak üzere Türkiye’yi yakından ilgilendiren Suriye-Irak konusunda ABD ile bunun model ortaklık stratejik ortaklık kısmını değerlendirmiş olacağız.

EMNİYET İLE İSTİHBARAT ARASINDA BİR KOPUKLUK OLABİLİR

 Reyhanlı’da istihbarat zaafiyeti olduğu düşüncesinde değilim. Burada emniyet ile istihbarat arasında bir kopukluk olabilir. Bu konuları araştırmak ciddi manada ele almak üzere nerede zaaf varsa bunun gereğini tereddütsüz yerine getiririz. İçişleri Bakanımıza da gerekeni söyledim. Ben yazılı talimatı Başbakanlık Teftiş Kurulu’na vermiş durumdayım.

BAHÇELİ BİZE HUKUK DERSİ VEREMEZ

 Bahçeli’nin bize verecek hukuk dersi yoktur. Terörle mücadelede hangi adım atılması gerekiyorsa onu atıyoruz.

ŞAM’DA LEGAL BİR YÖNETİM YOK

Şam’da legal bir yönetim yok. Halkın kabullendiği bir yönetim yok. Halkı ile savaş halinde olan bir rejim var orada.

 Gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz. ABD’den dönene kadar çok şey değişecek. Suriye konusunda birinci derecede skıntı yaşayan ülke biziz.

 Irak’la bizim münasebetlerimiz bellidir. Özellikle Kuzey Irak yerel yönetiminin bizden talepleri var.

RUS VE ÇİN ENGELLİYOR

 Rusya ve Çin her türlü adımı engelliyor. Esad kendi halkını sevseydi ülkeyi terk eder giderdi. Bu vahşete karşı çıkan ülkelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu seyahatten sonra yeni bir yol haritası gündeme gelecek.

GÜLEN’İ ZİYARET EDECEK MİSİNİZ?

 Başbakan Erdoğan’a bir gazeteci, geçtiğimiz aylarda Fethullah Gülen’e yönelik "Bu hasret bitmeli" davetini hatırlattı, "ABD ziyaretinde, Gülen’i ziyaret edecek misiniz" sorusunu yöneltti. Başbakan Erdoğan ise "Resmi programımız belli. Şu an planımızda böyle bir konu yok. Ama gökten ne yağar ki yer kabul etmez" cevabını verdi.