Televizyon
29 Eki 2010 00:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

BAŞBAKAN ERDOĞAN TRT'NİN 14. KANALINI AÇTI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'TRT-5 Anadolu' kanalının açılış törenine katıldı.

Arı Stüdyoları'ndaki törene Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve TRT'den Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Mehmet Aydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Yerel Televizyonlar Birliği Başkanı Şeyda Açıkkol ile çok sayıda davetli katıldı.

TRT-5 Anadolu'nun Türkiye'nin tüm renklerini, seslerini, bütün nefeslerini ahenk içinde toplayacağına ve bir çiçek demeti gibi seyircilerine sunacağına inandığını belirten Erdoğan, "Hazreti Mevlana ne güzel söylemiş; bir pergel gibi tek ayağın burada, Anadolu'da olacak, Anadolu'ya, Trakya'ya basacak; diğeriyle cümle aleme ulaşacaksın. Son 8 yılda aktif dış politikamızla işte biz bu felsefeyi yaşatmanın mücadelesi içinde olduk." dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, sunucularının isteği üzerine, TRT Anadolu'nun sloganı olan 'Bir ekran yüz ekran, yüz ekran bir ekran' sözünü salondakilerle birlikte dile getirdi.

ARINÇ: "TRT NE YAPARSA YAPSIN ELEŞTİRİLİYOR"

Açılışta bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise, "Ne yazık ki Türkiye'de belli bir kesim TRT ne yaparsa yapsın, menfi ve olumsuz bir gözle meselelere bakıyor. Benim önüme gelen sözlü ve yazılı soru önergelerinin sahipleri hemen hemen aynı kişilerdir. Aynı kalemden çıkmış şeyleri bize soruyorlar. Defalarca cevap vermemize rağmen, eleştirecek bir şey bulmaya gayret ediyorlar. Zaman zaman Sayın Genel Müdür de, biz de bazen sabırlarımızın taştığını, 'bu kadar da olmaz' dilerek isyan ettiğimizi de görüyoruz. Ama bu üzüntüler ve sıkıntılar bize bir şey gösteriyor. Biz doğru yoldayız, iyi işler yapıyoruz. Milletimize, memleketimize güzel bir hizmetin peşindeyiz. Bugün 'TRT'yi izlemem' diye cılız propagandalarla seslerini yükseltenler, yakın bir zamanda TRT'nin gerçek ve düzgün izleyicileri olacaklardır" diye konuştu.

TRT'NİN 14'ÜNCÜ KANALI

TRT Arı Stüdyoları'ndan yapılan törenle resmi açılışı gerçekleşen TRT-5 Anadolu kanalı ile yeni bir kanal daha yayın hayatına başladı. Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) ile işbirliği yapan TRT, 14'üncü kanalı TRT-5 Anadolu'yla illerin ve bölgelerin kendi yerellerinde yaşattığı değerleri, gelenek ve kültürleri Türkiye ile buluşturmayı hedefliyor.

’Türkiye tek ekranda buluşuyor’ sloganı ile yola çıkan kanalın tanıtım toplantısında Başbakan Erdoğan'la ilgili ilginç bir görüntü yayınlandı.