Gündem
11 Şub 2014 09:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:56

Başbakan Al Jazeera'ye konuştu;Ayakkabı kutusundaki paralar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe'deki ofisinde Al Jazeera'den Jamal Elshayyal'e konuştu.

Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan Kürt sorununa, Gezi Parkı eylemlerinden cumhurbaşkanlığı seçimlerine pek çok konuda soruları yanıtladı.

"DEVLETİN KASASI SOYULUYOR MU SOYULMUYOR MU"
Yolsuzluk konusundaki açıklamalarıyla öne çıkan Erdoğan "Yolsuzluk dendiğinde şunu anlarım; devletin kasası soyuluyor mu soyulmuyor mu?" dedi.

Aslında şu anda hükümetimiz art niyetlerle hazırlanmış bir senaryoyla karşı karşıya. Bu senaryo ne yazık ki tamamı ile hükümetimize bir darbe yönelimine ait bir senaryo ve bu senaryo tutarlı değil. Söylenenler, iftiralar... Hiçbirisinin devletin kasasından alınan ve çalınan herhangi bir şey olmadığına kesinlikle inancım var. Bizi şu ana kadar başarılı bir şekilde getiren süreç de budur.

"HALK BANKASINDAN SOYULAN PARALAR DEĞİL"
Ben yolsuzluk dendiğinde şunu anlarım; devletin kasası soyuluyor mu soyulmuyor mu? Ayakkabı kutusu içerisinde söylenen olaylar, Halk Bankası’ndan alınan ya da soyulan para değildir. Bu Halk Bankası biz iktidara gelmeden önce görev zararı kaydeden bir bankadır. Şu anda ise Balkanlar'ın, Avrupa’nın kârlı bankalarından bir tanesidir. Bunları görmemezlikten geliyorlar.