Gündem
25 Mayıs 2013 16:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

BAŞBAKAN AÇIKLADI! REYHANLI'YA NEDEN HEMEN GİTMEDİ?

Başbakan Erdoğan bombalı saldırılar sonu 51 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı'da önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan bombalı saldırılar sonu 51 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı’da konuştu.

Başbakan Reyhanlı seninle guru duyuyor sözleri arasında konuşmasına başladı.

İşte Başbakan’ın konuşmasından satırbaşları:

51 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Suriye ile aramızdaki kardeşlik bağları ayaklar altında alındı kim tarafından zalim Esed tarafından ayaklar altına alındı. Türk milleti tarihi itibari ile mazlumlara hep ensar olmuştur.

"ZALİMLERLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYİ BAŞARI SANANLAR VAR"

Kardeşlerim, Suriye’de zalim Esed’in zulmünden kaçan insanlar buraya keyifleri ile gelmedi. Ölüm endişesi ile geldiler. Zalimlerle fotoğraf çektirmeyi başarı sananlar burada kardeşlerimin arasına fitne nifak tohumları atmaya gayret ediyorlar.

Siz göç edenlere kucağınız açtınız şimdi onları kovma gayreti içine gelenlere dikkat edin. Biz bu fitneye asla prim vermeyeceğiz. Zaten, Suriye inşallah o sulhu yakaladığı ve diktatörlük sona erdiği gün buradaki kardeşlerimiz evlerine dönecekler. Kardeşlerim şu anda Suriye’de kan var kin var. Tanklarla toplarla 100 bine yakın insanını katledene kim sahip çıkarsa buna biz çok üzülürüz.

"SURİYE’DEKİ MUHALİFLER DİKTATÖRÜ İNDİRECEKLER"

Türkiye güçlü bir ülkedir. Bugünler gelip geçer. Suriye’deki muhalif güçler bu diktatörü indireceklerdir. Allah’ın yardımı yakındır inşallah. Bu olacak hiç endişeniz olmasın.

İşsiz olan kardeşlerimize İŞKUR’dan destek var 3 ay maaşlarını alacaklar. Dükkanları yıkılanların zararı giderilecektir. İlçemizi hep beraber çok daha güçlü günlere kavuşturacağız.

"HATAY BÜYÜKŞEHİR OLACAK"

Hatay 10 ay sonra Büyükşehir oluyor. Bu ilçeler artık kenar köşede kalmayacak ve Reyhanlı bundan nasibini en güzel şekilde alacak ve modern bir şehir olmanın adımlarını atacağız.

Kısa bir zaman sonra tekrar Reyhanlı’ya geleceğim. Olayın olduğu anda buraya gelmiş olmam farklı anlamlarda anlaşılabilirdi. Bu işin istismarcıları var. Benim bakanlarım, vekillerim ve Başbakan Yardımcım olay anında buraya geldi. Hiçbir aksama bu noktada olmadı. Sağolsun Cumhurbaşkanımız da buraya geldi. Biz sizi yalnız bırakmadık.

Kardeşlerim sizlerle bir arada olmaya doyum olmaz. Sizlere neler yaptığımızı anlatacak değilim. Biz size Allah için soruyoruz. Sizden ricam şudur. Suriye’den gelenler sizin kardeşlerinizdir. Asla onlara olumsuz şeyler söylemeyin. Ben inanıyorum Reyhanlılı kardeşlerim asla bunu yapmazlar.