Gündem
12 Haz 2012 17:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:46

BALBAY VE HABERAL İÇİN İMZA KAMPANYASI!

CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

CHP Burdur İl Başkanlığı tarafından Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı.

CHP Burdur İl Başkanlığı, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilen CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a destek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda ’Balbay ve Haberal’a Özgürlük’ adı altında imza kampanyası başlattı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan CHP’liler, Mustafa Balbay’ın cezaevinden memleketi Burdur’a gönderdiği mektubu okuyarak imza kampanyasını başlattı. Meydana toplanan yüzlerce kişi, kurulan stantta ’Balbay ve Haberal’a Özürlük’ için imza attı.

"MİLLİ İRADE 1 YILDIR TUTUKLU"

CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, 12 Haziran Milletvekili seçiminden 1 yıl geçtiğini, bu sürenin aynı zamanda Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay’ın, milletin özgür iradesiyle milletvekili seçilmelerinin de birinci yıldönümü olduğunu anlattı. Erman, "Onlar milli iradeye rağmen 1 yıldır milletvekili kimlikleriyle cezaevinde tutuklu. İşte bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi 12-19 Haziran tarihleri arasını ’Milli İradeye Özgürlük Haftası’ ilan etmiştir. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Örgütü olarak ’Milli İradeye Özgürlük Haftası’ kapsamında, ’Balbay ve Haberal’a Özgürlük’ adı altında imza kampanyası başlattık" diye konuştu.

BALBAY’IN MEKTUBUNU OKUDU

Başkan Erman daha sonra Balbay’ın Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan gönderdiği mektubu okudu. Mustafa Balbay’ın mektubunda şu ifadeler yer alıyor:

"Size biriktirdiğim hasretten söz etmeyeceğim. Size, buluşmamızın uzamasından yakınmayacağım. O günün zaten geleceğini biliyorum. Size, kavuşma günümüzü düşündükçe bütün bedenimi saran heyecandan söz edeceğim. Hani çok istediğiniz bir yolculuğa çıkmak için sabırsızlanırsınız ya, işte öyle bir şey. 12 Haziran seçimlerinin yıldönümünde aranızda olmayı, kucaklaşmayı elbette isterdim. Ama bundan daha önemlisi birlikte yürüme duygusu, kalplerimizin aynı mücadele heyecanıyla çarpması. Eğer bunu kaybetmişsek buluşmamızın ne anlamı olabilir ki? Ama kaybetmemişsek aradaki mesafenin hiç önemi yoktur. Umut ve mücadele azmi öyle bir çiçektir ki, betonda boy atar, demirde sarmaşık olur. Silivri’de bu umut ormanından hepinize gökyüzü dolusu selamlarımı, saygılarımı sunuyorum."