Televizyon
17 Oca 2012 12:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

BAKANLIK ONAYLI YENİ DİZİLER GELİYOR!

Türk aile yapısına uygunluğu tartışılan dizilere karşı, Kültür ve Turizm ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destekli aile dizileri geliyor.

Marjinal konularıyla izleyiciyi rahatsız eden dizilere alternatif olarak, Kültür ve Turizm ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları destekli aile dizileri geliyor.

İKİ BAKANLIKTAN PROTOKOL

Şiddet, çarpık ilişki dozu giderek yoğunlaşan dizilerin yerini iki bakanlığın ortaklaşa hazırladığı protokolle olumlu içerikli diziler alacak.

Her iki bakanlığın ortaklaşa yürüteceği yeni çalışmaya göre, aile kavramının önemsendiği, aile büyüklerinin saygı ve sevgi gördüğü, aile içi şiddet ve tecavüz gibi konuların işlenmediği dizi ve sinema filmleri maddi destek alacak.

Böylece Türk aile yapısına aykırı, gençlerin ve çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen dizilerin yerine ekranlarda aile değerlerine vurgu yapan diziler yer almaya başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onay vermesi ile protokol, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında imzalanacak.

Protokole göre, destek almak isteyen yapımcı şirketler, çekecekleri dizi veya sinema filmlerinin senaryosu ile başvuruda bulunacak. Senaryonun Türk aile hayatını korumaya dönük senaryo olması halinde maddi destek sağlanacak.

Yapımcı şirket de dizisini komisyona sunduğu senaryoya paralel olarak çekecek ve anlaştığı kanala yayınlatacak.