Gündem
12 Eki 2023 00:54 Son Güncelleme: 12 Eki 2023 01:00

Bakanlık açıkladı: Türkler tahliye edilecek mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filistin ve İsrail’de yaşayan Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, Konuyu birinci derecede Dışişleri Bakanlığımız yürütüyor. Dışişleri Bakanlığımız ile koordineliyiz. Gerek duyulması halinde denizden, havadan her türlü operasyonu yapmayla ilgili hazırlığımız var” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Grup Toplantısı'ndan önce gazetecilerle bir araya geldi. İsrail ve Filistin'de yaşayan Türk vatandaşların tahliyesi ile ilgili bir soruya yanıt veren Uraloğlu, “Konuyu birinci derecede Dışişleri Bakanlığımız yürütüyor. Dışişleri Bakanlığımız ile koordineliyiz. Gerek duyulması halinde denizden, havadan her türlü operasyonu yapmayla ilgili hazırlığımız var” ifadelerini kullandı.

UÇUŞ GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus'un İsrail'e uçuşları bir süre için iptal etmesi üzerine Uraloğlu, bölgedeki şartların uçuş güvenliği için müsait olmadığını duyurdu.

THY ve Pegasus'un kararı kendilerinin aldığını, bakanlığın da bu kararı desteklediğine değinen Bakan Uraloğlu şu ifadeleri kullanıldı.

“Bizim vatandaşımız da olabilir, başka ülke vatandaşları da olabilir; onların güvenliği bizim için birinci derecede önemli. Onlarla istişare içindeyiz. Uçuş güvenliği sağlanıncaya kadar ya da emin oluncaya kadar uçulmamasını tavsiye diyoruz”